Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

21 mars 2022 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Robert Ohlsson skrivit nytt kontrakt med Skellefteå, Peter Jakobsson har gjort klart med Linköping och Radek Muzik har förlängt med Luleå.


Robert Ohlsson stannar i Skellefteå

Inför den här säsongen lämnade Robert Ohlsson Djurgården för att blir ny huvudtränare i Skellefteå. Nu står det klart att 47-åringrn blir kvar i Västerbotten. Skellefteå och Ohlsson är nämligen överens om ett nytt tvåårskontrakt.

– Det känns riktigt bra att tidigt göra klart med en viktig position för flera år framåt. Robert har gjort det väldigt bra hittills och har som ny tränare på ett bra sätt hanterat balansen i att förvalta det Skellefteå AIK står för sedan tidigare och har samtidigt kunna addera egna nya saker till föreningen. Han passar bra in i hur vi vill träna, spela och utveckla spelare, säger Skellefteås GM Erik Forssell.

Ohlsson gjorde fem raka säsonger som huvudträre i Djurgården och dessförinnan var han assisterande tränare i Frölunda under tre år.

Muzik och Luleå överens om förlängning

Tjecken Radek Muzik kom till Luleå 2018. Han debuterade i högstaligan säsongen därpå. I fjol blev det 30 framträdanden i SHL och den här säsongen står han noterad för åtta poäng på 46 SHL-matcher. I veckan blev det officiellt att Muzik även kommer att spela i Luleåtröjan nästa säsong.

– Det känns bra att vi kommit överens om en fortsättning med Radek. Det är en spelare som utvecklats tillsommans med oss från vår juniorverksamhet och som hela tiden tar steg i rätt riktning, säger Luleås GM Stefan "Skuggan" Nilsson.

Det nya kontraktet sträcker sig till 2023.

Jakobsson till Linköping

Linköping stärker sin ledarstab genom att anställa Peter Jakobsson som sportchef. Jakobsson kommer från och med den 1 maj att jobba tillsammans med Niklas Persson, som är General Manager i klubben.

– Det känns jättebra att vi har kommit in mål med den här rekryteringen. Peter har bevisad god kunskap om SHL som liga, om spelarmarknaden och dess spelregler, säger Linköpings klubbdirektör Niclas Björkman till klubbens hemsida.

Jakobsson kommer närmast från Färjestad, där han jobbade som sportchef i fem säsonger.

Oskarshamns förlänger Hynek Zohorna

Efter två raka säsonger i KHL skrev den tjeckiske landslagsspelaren Hynek Zohorna på för Oskarshamn inför den här säsongen. Där har han producerat 29 poäng (10+19) och med är han femma i den interna poänligan. Nu har Zohorna, som representerade Tjeckien i OS, belönats med ett nytt treårskontrakt. Det betyder att han blir kvar i Oskarshamn till 2025.

– Hynek är en otroligt viktigt stöttepelare för oss och fyller en bra funktion i vårt lagbygge. Han gör ett jättejobb i båda ändar av planen. Han gör exempelvis sällan ett misstag i egen zon och kan nyttjas både på kanten och i mitten, säger Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg till klubbens hemsida.

Frölunda skriver kontrakt med fem juniorer

Frölunda fortsätter att bygga för framtiden. I veckan förlände de med följande fem juniorer, samtliga födda 2003: Liam Dower Nilsson, Ludwig Persson, Noah Hasa, Viggo Andrén och Joel Ratkovic Berndtsson.

– Det är viktiga spelare för oss ur ett framtidsperspektiv. Det är killar vi tror på och som kommer att vara en del av vårt A-lag i många år framöver. Vi är glada att förlänga med dem, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Ratkovic Berndtsson har skrivit på för ytterligare en säsong medan övriga fyra har skrivit på ett tvåårskontrakt.