• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan

Månadens spelare SHL i november – Joel Persson

8 december 2018 10:30
Utmärkelse

Växjös superback Joel Persson är Månadens spelare i SHL för november månad. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under föregående månad.


Nio poäng på åtta matcher i november blev facit för backtalangen Joel Persson. Han har spelat en stor roll till att Växjö Lakers har rest sig, radat up segrar och därmed klättrat i tabellen. Han driver fram pucken på ett imponerande och majestätiskt sätt vilket ger både honom själv och lagkamraterna fina lägen.

Hans insats i november var så pass bra att juryn röstade fram honom till månadens spelare i SHL.

– Ligans kanske bästa back just nu. Joel Persson har sedan landslagsuppehållet varit stundtals dominant i sitt backspel. Den spelskicklige backen har tagit ytterligare kliv efter succésäsongen ifjol och fortsätter leverera på hög nivå kväll efter kväll vilket också landat honom en plats i Tre Kronor, säger jurymedlemmen Lena Sundqvist.

Här ser du vilka de andra finalisterna var.

Tidigare vinnare

Oktober - Ryan Lasch, Frölunda
September - Jacob Josefson, Djurgården

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”. Han får en prischeck på övernattningar hos Scandic till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.