• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt

Nygren: "Kroppen längtar efter att få gå på is"

26 juni 2015 09:00

En stor profil för SHL och en oerhört uppskattad spelare i Färjestad. Det är vad vi har att se fram emot i höst när backen Magnus Nygren är tillbaka på svensk is igen. Dessutom som nyvald kapten för Färjestad BK. "Men bokstäverna vi kämpar för är FBK, inget annat", säger han i en intervju med SHL.se


Färjestad har just nu ledighet, även om det är en sanning med modifikation. Spelarna ska återsamlas 20 juli och då kommer det att göras mängder med tester för att se att spelarna har hållit formen under semestern. Därför är det full fart på Magnus Nygren när SHL.se når honom för en pratstund.

– Det går inte att ligga på latsidan. Det gäller att ha bättre resultat när man kommer tillbaka än vad vi hade innan, berättar han innan han förklarar varför han är tillbaka i Färjestad och SHL igen.

– Jag behövde tid att tänka länge för att verkligen känna att jag tog ett bra beslut och jag vägde olika saker med varandra, men kände till slut att det var ett bra läge att komma hem nu. Färjestad bygger ett bra lag, det är laget närmast mitt hjärta och jag vill verkligen vinna här, säger han.

Förra säsongen spoilerades i AHL då Nygren fick hjärnskakning och rehabiliteringstiden blev längre än väntat. Det blev bara 15 matcher totalt under fjolåret och för att få bukt med problemen tog han hjälp hemifrån. Något som också spelade in i valet av klubb.

– Jag fick väldigt bra behandlig från folk i närområdet, och det är riktigt skönt att veta att man har nära till hjälp om det skulle komma nya problem.

"En oerhörd ära att få vara kapten"

Nygren kommer till nästa säsong att bära ett "C" på bröstet. En oerhörd ära för vilken spelare som helst, och Nygren förklarar att det var en något överraskande fråga från ledningen.

– Jag hade inte en tanke på att kunna få den frågan, så visst blev jag förvånad, men samtidigt oerhört glad.

Tidigare lagkaptenen Ole-Kristian Tollefsen är kvar i laget men någon prestigekamp om kaptensmärket kommer det inte bli, då Tollefsen själv gett Nygren ett godkännande på att ta över kaptensrollen.

– Jag ville inte ta det om det inte vore helt okej med Tollefsen och när han sa att han tyckte att jag var den rätta kaptenen för det här laget så kändes det oerhört skönt och bra, berättar Nygren.

Nu går Färjestad in i en ny säsong med sikte på att nå hela vägen. Nygren berättar om att det blåser revanschlystna vindar i hela Värmalnd efter det missade slutspelet ifjol, men i år kommer det också krävas mer för att nå hela vägen.

– Ligan ser riktigt bra ut. SHL blir bättre för varje år och till den kommande säsongen så finns det lag som värvat riktigt bra. Det kommer bli oerhört jämnt tror jag..

Har du koll på de andra lagens truppbyggande?
-
Jag har koll, det har jag. Det är bra att veta lite om vilka man ska möta redan nu.

Det Magnus Nygren och hans Färjestad kommer kämpa för den kommande säsongen är glasklart.

– Vi kommer gå för att vinna självklart och jag kämpar inte för något "C" på bröstet utan det är bokstäverna FBK som vi spelar om. Det har jag sagt till laget och det är vi alla överrens om, avslutar han.