• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Tre kandidater till månadens spelare i SHL

6 december 2018 11:30
Utmärkelse

SHL, C More och Scandic presenterar tre kandidater till priset Månadens Spelare i november, tre spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den aktuella månaden.


Växjös målskytte lyste med sin frånvaro i inledningen av säsongen, så även för Janne Pesonen. Men i november lossnade det ordentligt för den rutinerade finländaren. På åtta matcher gjorde han inte mindre än sju mål, totalt tio poäng eftersom han även noterades för tre assist.

Jurymedlemmen Lena Sundqvist om Pesonen:

– Offensiven har lossnat för Växjö den senaste tiden och en av de som dragit det stora lasset där har varit Janne Pesonen. Fram till skadan kom öste han in mål under november månad.

Kodie Curran kom till Rögle efter en riktigt poängstark säsong i den norska ligan. Förväntningarna i Ängelholm var höga och efter en, precis som laget i stort, trevande inledning har den kanadensiske backen kommit in i SHL-tempot och mer eller mindre varit bäst på plan i varje Röglematch. Han spelar otroligt mycket varje match och bara i november kom han över 30 spelade minuter två gånger.

Lena Sundqvist:

– Rögle ser ut som ett helt nytt lag jämfört med inledningen av säsongen och den som bäst personifierat scenförändringen är passningsskicklige backen Kodie Curran som efter en tung start nu visat upp sin fulla potential. Loggat enorma minuter de senaste matcherna.

Förra säsongen slog Joel Persson igenom med dunder och brak. Han kom från Hockeyettan och gick in i SHL och dominerade nästan direkt. Utvecklingen går fortsatt spikrakt uppåt och han är ett hot varje gång han är på isen. I november blev det nio poäng på åtta matcher.

Sundqvist om Joel Persson:

– Ligans kanske bästa back just nu. Joel Persson har sedan landslagsuppehållet varit stundtals dominant i sitt backspel. Den spelskicklige backen har tagit ytterligare kliv efter succésäsongen ifjol och fortsätter leverera på hög nivå kväll efter kväll vilket också landat honom en plats i Tre Kronor.

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”. Han får en prischeck på övernattningar hos Scandic till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.