• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Idag 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt

Olofsson: "Farsans råd var att träna på dragskottet"

17 juni 2015 09:50

Han har ett av de hårdaste dragskotten i SHL. Förra säsongen hittade pucken nätet vid tio tillfällen efter att ha behandlats bryskt av Victor Olofsson och hans klubba. Han har slipat på skottekniken i hela sitt liv efter råd hemifrån, men nästa säsong vill han också bli jämnare, starkare och förbättra defensiven.


Victor Olofsson har just slagit ut på det första hålet på en golfrunda. Telefonlinjen sprakar eftersom vinden friskar i ordentligt ibland. Vi passar på att prata medan han promenerar mot sin boll.

Tio mål förra säsongen. En riktigt fin siffra under det riktiga debutåret som gav en tredjeplats i den interna skytteligan. – Tio mål är jag absolut nöjd med, men säsongen i stort gick lite upp och ner. Jag började som extraforward och fick spela en del i powerplay. Sen växte jag in i det mer och mer och gjorde en ganska bra första halva av säsongen, berättar han och fortsätter:

– Efter JVM gick det tyngre för mig samtidigt som det kom in lite nya spelare i truppen, vilket ökade konkurrensen. Utlåningen till Timrå var bra. Jag fick spela mycket och kunde avsluta säsongen starkt. Sammantaget en mycket lärorik säsong på många vis.

Han satte nio av sina tio mål innan jul och hann med att visa upp sitt fantastiska dragskott. När ni går på match i vinter, håll då utkik efter Olofssons skott, för det är något utöver det vanliga.

Ditt skott, talang eller stenhård träning? – Det är mycket träning....du, kan vi ta en paus så jag kan slå bara?

Hans sällskap vill framåt i spelet så Olofsson drar fram järnsexan och drämmer till bollen.

– Jo som sagt, det är mycket träning och något som jag jobbat mycket på sedan jag var liten. Farsan sa alltid att jag som forward sällan har tid till att ladda för slagskott, så därför har jag slipat på dragskottet så pass mycket, fortsätter han.

Olofsson skickar iväg ett av sina sylvassa dragskott förra säsongen. Foto: Jonas Forsberg, Bildbyrån.

Förra säsongen var MODO fast förankrade i botten av tabellen under i stort sett hela SHL. Nu tränar Olofsson och de andra för att gå en bättre säsong till mötes.

Hur ser du på nästa säsong och vad har du för egna mål och förväntningar? – Just nu kör vi hård och bra sommarträning och allt känns bra. Det gäller att bygga grunden för en bra säsong och jag tror att vi kommer att vara vassare i år. Det ser bra ut och det ska väl in ett par spelare till i truppen, säger han.

– Personligen vill jag bli starkare, lägga på mig lite vikt i muskler för att bättra på det fysiska spelet. Jag kommer även lägga stor vikt vid att förbättra mig i försvarsspelet.

Ni kommer att ha en ny tränare nästa säsong. Vad innebär det för er spelare? Blir det som kalvar på grönbete som ska visa upp sig? – Ja så är det alltid när man får en ny tränare. Alla vill bevisa att det är de som ska ha speltiden och att man förtjänar den. Men det är ingen stor grej egentligen, alla har varit i sådana situationer innan, säger han lugnande.