• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Matchguide: Vilka lag når kvartsfinal?

19 november 2019 09:00
CHL

Nu är det dags för den andra CHL-åttondelsfinalen. Färjestad och Luleå har satt sig i ett bra utgångsläge, medan det är helt jämnt inför returen mellan Djurgården och Skellefteå.


Djurgården Hockey-Skellefteå AIK (3-3)

Den stora snackisen från första åttondelsfinalen var Jonathan Pudas självmål, då Skellefteå tagit ut målvakten under en avvaktande utvisning. Pudas passning gick dock hela vägen in i eget mål, vilket betydde 3-3.

Det är två lag med en rätt svag form. Sett till de fem senaste SHL-matcherna har Skellefteå tagit två poäng, men Djurgården är ännu sämre. De har noll poäng de fem senaste.

Frölunda Hockey-Färjestad BK (3-6)

Det var inget snack i Karlstad. Färjestad gick upp i en 5-0-ledning, men Frölunda lyckades snygga till siffrorna något. Men fördel Färjestad inför kvällens returmöte i Göteborg.

Frölunda studsade tillbaka efter CHL-förlusten och vann torsdagens toppmöte mot Örebro. Däremot blev det förlust efter förlängning i lördags mot Rögle. Även FBK tog fyra poäng den gångna SHL-veckan.

Luleå Hockey-SC Bern (3-0)

Luleå har kopplat grepp om kvartsfinalplatsen efter att ha nollat Bern på bortaplan. Segern grundlades i andra perioden där Luleå på några minuter gick från 0-0 till 3-0.

Luleå kommer till kvällens match med strålande form. De hade tre matcher förra veckan och vann samtliga. Efter CHL-vinsten besegrade de både Djurgården och Oskarshamn i SHL.