• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Idag 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt

Carlsson: "Att vinna guld med Frölunda har alltid varit en dröm"

10 juni 2015 08:53

Göteborgssonen Patrik Carlsson har efter åtta år och fyra olika klubbar hittat tillbaka till Göteborg och Frölunda, klubben där han under sina ungdomsår öste in poäng. Nu är han tillbaka - med ett mål i sikte.


Patrik Carlsson föddes i Kungälv utanför Göteborg och tog till säsongen 2003/2004 steget till Frölundas ungdomslag. Väl där kom poängen i rask takt och han belönades redan sitt tredje år i klubben med att få känna på spel i klubbens A-lag.

– Redan i tidig ålder hade jag som dröm och mål att vinna SM-guld med Frölunda, säger Carlsson.

Resan som hockeysspelare tog dock Carlsson på andra vägar och han lånades under säsongen 2006/2007 ut till Växjö Lakers som på den tiden var hemmahörande i HockeyAllsvenskan. Där fortsatte den målfarlige forwarden att göra mycket poäng, men hamnade efter tre år i Leksand.

Efter ett år i Dalarna med 34 poäng på 41 matcher värvades han inför säsongen 2010/2011 till Södertälje i SHL och där kom hans genombrott på allvar. Hans 26 poäng på 54 matcher gjorde att HV71 värvade honom.

HV71 skulle bli hans hem i totalt fyra säsonger och på 204 SHL-matcher i HV-tröjan gjorde Carlsson 73 poäng. Under fjolårssäsongen minskade dock Carlssons poängskörd en aning.

– Självklart vill jag göra så mycket mål och poäng som möjligt. Jag tycker inte att säsongen gick så dåligt spelmässigt. Jag fick en ny och ovan roll som center, men i slutändan handlar det om att vinna matcher, säger Carlsson.

"Det var här det började"

Efter den förra säsongen visade Frölunda intresse och det skulle vara ett enkelt beslut att flytta hem trots att han trivdes väldigt bra i HV71:s organisation.

Carlsson i HV-tröjan under förra säsongen. Foto: Anna-Lena Blomqvist/Bildbyrån

– Det var här det började och jag växte upp med Frölundas organisation. Det var här jag började drömma om att bli hockeysspelare. Det är otroligt kul att få möjligheten till det här. Sedan har jag ju släkt och vänner här och det känns riktigt roligt.

Även tränaren i Frölunda, Roger Rönnberg är mycket nöjd med att få hem Carlsson som har starka sympatier till klubben:

– Det är fantastiskt kul att få hem en spelare med ett Frölundahjärta ända in i själen, sa Roger Rönnberg till Frölundas hemsida när övergången blev offentliggjord.

Frölunda har ett ungt och talangfullt lag och 27-årige Carlsson kan med sin rutin komma att bli en viktig kugge för Frölunda kommande säsong.

– Det är en otroligt talangfull grupp och kan jag hjälpa till med min rutin så gör jag gärna det. Jag är här för att kunna hjälpa till på alla sätt jag kan.

Återkomsten kan ge Carlsson en skjuts

Drömmen om att vinna SM-guld med Frölunda har funnits hos Carlsson redan sedan ungdomsåren för drygt tio år sedan. Frölunda, som varit ett topplag i flera år, har inte riktigt nått ända fram och kanske kan Carlssons kärlek för klubben vara en bidragande orsak till att det blir guldjubel kommande vår.

– Det känns som att vi har riktigt stora chanser och alla förutsättningar till att lyckas. Laget har varit med i toppen under flera år och vi kommer nog ha en bra chans när det väl drar ihop sig.

Att vara hemma i Frölunda kan mycket väl vara den sista pusselbiten som behövs för att Carlsson ska vara ett av namnen i toppen av poängligan i SHL kommande säsong.

– Jag har alla chanser att bli en bättre hockeysspelare här. Min familj och mina vänner bor här och självklart siktar jag på att bli ännu bättre den kommande säsongen, avslutar Carlsson.