• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Tobias Ekberg: "När jag är ensam hemma gillar jag att lyssna på dansband"

26 juni 2020 11:00
20 frågor

Efter 2,5 säsong i Malmö ska Tobias Ekberg spela i Djurgården kommande säsong. Nu ska vi lära känna den 26-årige backen lite bättre med hjälp av 20 frågor. Visste du exempelvis att han kör motorcykel, laddar upp med Metallica inför matcherna och att han gärna lyssnar på dansband när han är ensam hemma?


1. Om du är sportchef i ett SHL-lag, och får välja en målvakt, en back och en forward från SHL att bygga laget kring. Vilka väljer du? Max en spelare från ditt lag.

– Eftersom jag har gjort de flesta matcherna i Malmö får jag ta Oscar Alsenfelt. En matchvinnande målvakt som är stark mentalt. Han kan verkligen vinna matcher till laget. Erik Gustafsson i Luleå är stabil. Han får backplatsen. Allround, bra ledare. Jacob Josefson vill jag ha som forward.

2. Vilka rutiner har du en matchdag?

– I Malmö, som jag bara kan relatera till än så länge, var det ofta frivillig is. När vissa gick på is var jag i gymmet och körde lite där. Jag tog en lunch, hem och vila lite. Sedan var det alltid ett ordentligt mellanmål och Metallica i högtalarna. Alltid en halvtimme innan samling var jag på hallen. Sedan hade jag mina uppvärvmningsrutiner.

3. Vilken är favoritlåten med Metallica?

– De har många bra så det svårt att välja. Men ta ”Seek and Destroy".

4. Är det just Metallica du gillar eller hårdrock överlag?

– Jag gillar hårdrock överlag. Jag lyssnar mycket på Rammstein. Det är verkligen ett band jag skulle vilja se live.

5. Vilken är din bästa hockeyupplevelse?

– Jag har inte fått vara med och vinna något än. Därför får det bli debuten i SHL. Hemma med Malmö mot Frölunda. Jag tror att det var den 27 december för tre år sedan. Det var en bra upplevelse.

6. Vilken av alla tidigare lagkamrater du har haft genom åren hade du helst värvat till Djurgården?

– Får jag välja två? Jag spelade länge med Fredrik Händemark. Vi är bra kompisar och han är sjukt bra. Sedan hade jag valt en från Division 1-tiden (i Östersunds IK), Elias Bjuhr. Vi har samma musiksmak och han är en sjukt rolig individ. Han hade lättat upp stämningen.

7. Vem är din favoritdrottare (ej hockeyspelare)?

– Jag kollar knappt på någon annan sport. Fotboll kollar jag inte mycket på, men tennis tycker jag är rätt kul. Det lilla jag väl kollar på sport. Om jag måste välja en tar jag Novak Djokovic

8. Om du får bjuda tre SHL-spelare på grillmiddag i sommar, vilka blir det?

– Fredrik Händemark, Johan Olofsson och Christoffer Forsberg. Det hade nog blivit en kamp mellan Händemark och ”Foppa” om att stå vid grillen, även fast jag inte tycker att någon av dem är särskilt bra på att grilla, haha. Jag och Olofsson hade nog fått styra upp det.

9. Jag snackade med Christoffer Forsberg förra veckan i den här serien. Då nämnde han att han inte trodde att du var särskilt bra på padel. Är det något du kan bekräfta eller dementera?

– Jag har spelat för få gången för att uttala mig. Ge mig några gånger hade jag spöat (Johan) Olofsson och Forsberg. Jag har spelat med Händemark några gånger och jag tycker att han måste jobba på sitt fotarbete, haha. Det är det vi har fallit på lite. Han är så lång ranglig.

10. Vad gör du för att koppla bort hockeyn?

– Jag kör rätt mycket motorcykel. Det tycker jag är det bästa sättet.

11. Var kommer det intresset ifrån?

– Det har jag nog från mig far. Jag har haft det intresset sedan jag var lite. När jag var 24 år skaffade jag mig en egen motorcykel. Golf är också kul, men jag spelar för sällan. Det blir mer hoj.

12. Vilket tv-seriekaraktär känner du mest igen din personlighet i?

–  Du frågor fel person. Jag kollar knappt på någon tv-serie. Sedan vi flyttade upp till Stockholm har jag i stort sett bara sett Nyhetsmorgon. Men det kan bero på att vi inte har någon soffa.

13. Många spelare verkar fördriva tid på bussen med serier. Vad gör du i stället?

– Vad gör jag? Jag lyssnar mycket på musik på bussen. Jag skulle vilja bli bra på att läsa, men jag lyckas aldrig. Jag har haft med mig böcker ibland, men får inte upp dem. Sedan kan jag sova en del. Annars sitter jag bara och glor i telefonen. Jag kan snöa jag in på att kolla grejer till motorcykeln. Så tråkig är jag.

14. Du har flyttat runt en del i karriären. Var är hemma för dig?

– Bra fråga. Jag funderade på det för ett tag sedan. Jag vet inte. Jag har trivts så sjukt bra på nästan alla ställen jag har bott på. Jag har inte kommit fram till var hemma är. När jag var yngre hade jag kunnat tänka mig att flytta till Dalarna, för att jag gymnasiet där och bodde där i fyra år. När jag har blivit äldre har jag insett att Töreboda inte är så illa, även fast jag en gång i tiden sa att jag aldrig skulle flytta tillbaka dit. Malmö trivdes jag också i. Kanske att jag en vacker dag bor i Skåne. Vi får se.

15. Om du ska unna dig något, vad köper du då?

– Godis eller pizza i matväg. Annars blir det något till hojen.

16. Vad förutom idrott gillade du mest i skolan?

– Det beror lite på när. På högstadiet hade vi en bra mattelärare och då tyckte jag att det var kul. Även om jag inte är så bra i matte nu. Det eller träslöjd.

17. Är du händig?

– Jag håller på att renovera lite i lägenheten jag har nu. Jag har inte tummen mitt i handen i alla fall.

18. Kan du berätta något som väldigt få vet om dig?

– När jag är ensam hemma gillar jag att lyssna på dansband. De närmaste kanske vet det, men långt ifrån alla.

19. Bred musiksmak ändå. Från Rammstein till dansband.

– Exakt. Det är en sjukt avig kombination. Det skär sig så att det bara skriker om det. Men det är gött när det svänger. Man blir glad. Vad jag lyssnar på beror lite på vilket humör jag är på. Behöver stämningen höjas lite slår jag på lite dansband.

20. Dansar du när dansbandsmusiken går igång?

– Nej. Eller ibland kanske jag slänger in någon höftvickning, haha.