• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Idag 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec

Veckans lineup från SHL.se!

18 mars 2019 13:00
Profilbilder som visar de sex uttagna spelarna mot en isig bakgrund.
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck i de senaste SHL-matcherna. Håller du med om spelarvalen - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Kom ihåg att Veckans Lineup endast tar med prestationer gjorda i SHL, inte i SM-slutspelet.

Målvakt

Oscar Alsenfelt, Malmö (2)
Svarade för en av spelveckans tre hållna SHL-nollor. Malmös rutinerade burväktare fick chansen i derbymötet hemma med Rögle och slog till med en av säsongens finaste prestationer mellan stolparna. Alsenfelt stoppade exakt allt i matchen, som Malmö vann med klara 3-0. 32 räddade skott blev facit för målvakten, som i den allra sista lineupen landar säsongens andra uttagning.

Backar

Ryan Gunderson, Brynäs (5)
En som varit mer frekvent förekommande på den här listan är Ryan Gunderson. Brynäsbacken fick dessvärre se säsongen ta slut i torsdags, men gjorde sitt yttersta för att ta laget till slutspel. När det gällde som allra mest klev ledstjärnan fram för sitt Brynäs. Såväl i streckmötet med Linköping som avslutningen borta mot Frölunda slog Gunderson till med ett mål och en assist. Backen låg på egen hand bakom Brynäs samtliga fyra mål under spelveckan, samt klockade in på överlägset mest istid i ligan - en hel minut före tvåan.

Jonathan Sigalet, Frölunda (1)
Gjorde en fantastisk vecka och belönas med en debutplats i lineupen. Sigalet var först inne på Frölundas båda mål framåt i förlustmötet (2-4) med Djurgården, innan han två dagar senare bidrog till seger (5-2) över Brynäs. Där svarade backen för både mål och assist. Dessutom var Sigalet på isen vid fyra av Frölundas gjorda mål och backen avslutade spelveckan med otroliga +6 - delad toppnotering i hela SHL.

Forwards

Markus Ljungh, HV71 (2)
Delade tillsammans med nämnde Sigalet förstaplatsen över ligans finaste plus-/minussiffror under föregående vecka. Och det var inte bara i den kolumnen som formstarke Ljungh var i topp. Med dubbla fullträffar och en framspelning bidrog forwarden till seger över Timrå på tisdagen, följt av mål och assist i serieavslutningen hemma mot Linköping. HV71 vann där med hela 4-0 och Markus Ljungh blev hela veckans poängligavinnare med 3+2 på kontot.

Jacob Josefson, Djurgården (4)
Ännu en tongivande vecka från Djurgårdens självklara frontfigur. I tungviktsfighterna mot Frölunda och Färjestad var det lagkapten Josefson som visade vägen och ordnade dubbla segrar. Först med 1+1 i hemmavinsten (4-2) över Frölunda, därefter med det matchvinnande målet från straffpunkten i dramat mot Färjestad (3-2 STR). Lägg därtill in gott om speltid i ekvationen och Jacob Josefson nyper en ny placering i Veckans lineup.

Broc Little, Linköping (3)
Säsongen fick ett bittert slut på torsdagskvällen, men Broc Littles sista spelvecka höll fanan högt. Amerikanen var den spelare som på närmast egen hand såg till att ge Linköping hoppet ända in i slutomgången, genom en riktig uppvisning i ödesmötet med Brynäs. En kvart in i mittperioden skickade Little upp Linköping i ledning med sitt 100:e mål i SHL - en bedrift som endast en nordamerikansk spelare lyckas med tidigare - och den nagelbitande förlängningen ryckte sig sedan forwarden loss till ett friläge. Little fintade där med viss möda in avgörandet till Linköping och gör därmed Veckans lineup komplett.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.