• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep

Kanadensisk back till Rögle: "En talangfull offensiv försvarare"

13 april 2018 15:00
Nyförvärv

Rögle BK presenterade på fredagseftermiddagen en förstärkning på backsidan. Kanadensaren Kodie Curran, som så sent som i onsdags blev mästare med norska Storhamar, har skrivit på ett tvåårsavtal med klubben.


Norsk mästare i onsdags - nu klar för spel i SHL. På fredagseftermiddagen presenterade Rögle BK en tung värvning på backsidan, i den kanadensiske poängmaskinen Kodie Curran.

– Jag har haft en fantastisk säsong här i Storhamar och är tacksam för att få vara en del av deras organisation. Men allt har ett slut, jag har fått möjligheten att gå vidare och jag ser verkligen fram emot att komma till Rögle och den svenska ligan. Det blir en ny härlig utmaning, sade Curran till Rögles hemsida.

Den 28-årige backen kommer från en poängrik säsong i den norska ligan. Under grundserien noterades han för 44 poäng på 38 matcher och i efterföljande slutspel blev backen poängbäst med sina 29 poäng på 14 matcher.

Rögles sportchef Chris Abbott var nöjd med att äntligen ha landat landsmannen Curran, som var en huvudfaktor till Storhamars framgångar under den gångna säsongen.

– Kodie Curran är en spelare som jag försökt landa sen jag satte mig på sportchefsstolen i Rögle. Han är en mogen och talangfull offensiv försvarare som är stark. Jag förväntar mig att han blir en stor del i vår line up. Och han vet hur man vinner mästerskap, slog sportchefen fast.

Kontraktet med Kodie Curran sträcker sig till säsongen 2019/2020.