Robin Figren gjorde säsongens sjunde hattrick

27 december 2015 10:35

På annandagen bjöds vi på säsongens sjunde hattrick när Frölundas Robin Figren lyckades med bedriften på knappt 13 minuter.


Frölunda stod för en stark vändning när laget på lördagen vände underläge 2-0 till ledning 5-2 efter två perioder. Huvudpersonen i den vändningen var Robin Figren. På tolv minuter och 57 sekunder i den andra perioden hade Figren gjort tre mål och spelat fram till ett.

Det första målet var ett stenhårt slagskott från nära håll, det andra på sin egen retur och det tredje pricksköt han in. Det var Figrens första hattrick i SHL på sju säsonger.

Stockholmskillen hade vid fem tillfällen tidigare under SHL-karriären lyckats göra två mål i samma match. Fyra gånger under SHL och en gång under slutspel. Nu lyckades han alltså nå drömgränsen med tre mål i en och samma match. Att samtliga tre mål och dessutom en assist kom på mindre än 13 minuter gör inte bedriften sämre.

– Sist jag gjorde hattrick var nog någon gång i J18 skulle jag tro, sa tremålsskytten i C More efter två perioder i mötet med Karlskrona.

Tredje Frölunda-hattricket

Frölunda vann till slut bortamötet med Karlskrona med 6-3 och återtog samtidigt serieledningen i SHL som Skellefteå lånat i några timmar. Skellefteå och Frölunda möts i nästkommande omgång i SHL och en glödhet Robin Figren lär nog vara på jakt efter nya nätrassel redan då.

27-åringen har inte gjort sig känd för att ösa in poäng. I fjol var hans bästa notering när han noterades för 31 poäng. Den här säsongen har han hittills gjort åtta mål och nio assist. Det är inte omöjligt att han putsar till sin rekordnotering från förra säsongen om poängen fortsätter att trilla in.

Värt att notera är att Figren är den tredje spelaren i Frölunda att göra ett hattrick den här säsongen. I den elfte omgången gjorde veteranen Joel Lundqvist tre mål och för bara fyra omgångar sedan upprepade Andreas Johnson bedriften. De övriga fyra hattrick-skyttarna i SHL 2015/2016 finns i faktarutan till höger.