• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov

Veckans lineup från SHL.se!

19 november 2018 13:00
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalet - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Markus Svensson, Färjestad (1)
Färjestad gick obesegrade genom hela föregående vecka och plockade hem tre vinster, två av dem med Markus Svensson mellan stolparna. Målvakten visade upp ett fint spel och var extra dominant i tisdagens seger över Rögle. Svensson stoppade 25 skott i nattmatchen i Ängelholm och svarade dessutom för veckans svettigaste räddning - en kvick benparad som hindrade Linus Sandin från att avgöra 30 sekunder från slutet.

Backar

Joel Persson, Växjö (1)
Poäng i samtliga tre matcher och en speltid på närmare 20 minuter varje gång. Joel Persson klev fram på allvar när Växjö vann två av sina tre matcher och backpjäsen var tongivande i den framgången. Mot både Linköping (seger 3-1) och Färjestad (förlust 3-4 ÖT) noterade Persson såväl mål som assist.

Kodie Curran, Rögle (3)
Kanadensaren börjar att bli något av ett stående inslag på den här listan. Curran rivstartade veckan med att klocka in sig på 29 (!) minuters speltid i strafförlusten mot Färjestad, innan han på torsdagen var nyckelfaktorn i Rögles bortavinst i Örebro. Backen spelade där något mindre, men gjorde däremot två av målen när laget vann med 4-1. Kurran lämnade slutligen veckan med 73 minuters istid och bidrog till att Rögle tog sju av nio poäng.

Forwards

Albin Eriksson, Skellefteå (1)
Vilket genombrott! 18-åringen bländade SHL-publiken med en lysande vecka där precis allting gick stortalangens väg. Tisdagen innehöll karriärens första och andra SHL-mål och betydde att Albin Eriksson blev matchvinnare i självaste Scandinavium, på torsdagen bidrog han med 1+1 när Malmö mosades och slutligen sköt ungtuppen hem bonuspoängen via sitt straffavgörande mot HV71. Med fyra mål och två assist är Eriksson självskriven i lineupen.

Joakim Lindström, Skellefteå (1)
Det tog ett antal veckor, men nu slår SHL:s ständiga poängkung för första gången in sig här på listan. Lindström var tillsammans med Eriksson motorn i den Skellefteåoffensiv som banade väg för tre raka segrar och 16 gjorda mål. Sju av dessa var Lindström direkt involverad i och forwarden landade på ett mål och sex assist.

Emil Sylvegård, Malmö (1)
När hans lag behövde det som allra mest agerade Emil Sylvegård given ledargestalt. Efter den tunga 0-9-smällen i Skellefteå visade rivjärnet vägen hemma i Malmö Arena på söndagen. Mot Timrå satte Sylvegård punkt för sin långa måltorka, skickade tre puckar i nät och låg bakom Redhawks mentalt viktiga revansch. Hattricket dubblade Sylvegårds målskörd för säsongen.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.