• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Tre finalister till månadens spelare i SHL

6 februari 2018 12:00
Utmärkelse

SHL, C More och Scandic presenterar tre finalister till priset Månadens Spelare i januari, tre spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den aktuella månaden.


Med sitt ständiga belägrande i toppen av SHL:s poängliga är Ryan Lasch återigen med bland de tre finalisterna till månadens spelare. Frölundas egne magiker gick poänglös i bara två av tio matcher under januari månad och är en stor anledning till varför göteborgarna fortsatt slåss om topplaceringarna i SHL-tabellen.

December månads bäste spelare i SHL har fortsatt att leverera och finns ännu en gång med bland de tre finalisterna. Aaron Palushaj är en av Brynäs mest tongivande spelare offensivt och är den spelare i Gävlelaget som varit inne på flest mål framåt. Dessutom återfinns amerikanen regelbundet i poängprotokollet, där han under januari månad noterades för sitt första hattrick för säsongen i 4-2-segern mot HV71.

HV71:s Lawrence Pilut har gått från klarhet till klarhet. 22-åringen har fortfarande en bärande roll i smålänningarnas manskap och är ligans mest poängfrekvente back. Under januari månad noterades Pilut för två mål och åtta assist när han för andra månaden i följd finns bland de tre nominerade finalisterna.

Sagt om finalisterna: Lena Sundqvist, kommentator C More:

– Frölunda har lyft ur sin svacka och Ryan Lasch har varit en starkt bidragande orsak till detta. När Lasch är på det humör han visat upp i januari månad är han svårstoppad med sin teknik, vilja och näsa för mål.

– December månads bästa spelare bevarade formen även in i det nya året. Palushaj bär Brynäs offensiv och att han fortsätter leverera på denna nivå kommer vara helt avgörande för hur långt Brynäs når i år.

– Har under januari månad visat att han är en av ligans absolut bästa backar. Utöver ett stabilt försvarsspel har han också öst in poäng och har gått +8 på januari månads nio matcher.

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”.

Scandic delar ut en prischeck till spelaren till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.

Juryn

Sanny Lindström, C More – ordförande
Lena Sundqvist, C More
Petter Rönnqvist, C More
Niklas Wikegård, C More
14 lagkaptener
Mathias Kemi, Scandic
Johan Svensson, Expressen
Henrik Sjöberg, Expressen
Tomas Ros, Aftonbladet