Wännström: "Väntar på besked från St. Louis"

15 maj 2012 14:39

Sebastian Wännström tillhör St. Louis Blues, men var den gångna säsongen utlånad till Brynäs. Den nyblivne svenske mästaren har nu inlett försäsongsträningen inför 2012/13, dock återstår det att se om det blir spel i Elitserien eller i Nordamerika. "Vill St. Louis ha över mig till nästa säsong så kommer jag att åka över" säger Wännström till Hockeyligan.se.


Under 2011/12 stod Sebastian Wännström för 15 poäng på 43 elitseriematcher samt för sju poäng på 17 slutspelsmatcher, och i nuläget väntar alltså den 21-årige gävlesonen på besked från NHL-laget St. Louis Blues.

- Det var inte så länge sen St. Louis åkte ur Stanley Cup, så just nu håller de på och ser över sin trupp till den kommande säsongen. Men vill de ha över mig och tycker att jag utvecklas bäst i Nordamerika så kommer jag att åka över, säger Wännström och fortsätter:

- Jag var ju utlånad även förra säsongen och skulle det bli en fortsättning i Brynäs så är ju inte det helt fel heller, då Brynäs kommer att få ett grymt lag även nästa säsong.

– Förra året var det en självklarhet att stanna i Brynäs och visst vore det lite mer tryggt att stanna i Brynäs ett år till. Men samtidigt vore det kul och testa att åka över. För mitt mål är att spela i NHL och jag vill spela i St. Louis inom några år.

"Ingen brådska"

Hur ser du på dina möjligheter att ta en plats i NHL?
- Jag är fortfarande ung och jag måste utvecklas för att jag ska kunna ta en plats i NHL. Men om St. Louis som sagt tycker att jag ska komma över kommer jag att försöka ta en plats i NHL. Även om jag vet att det i så fall blir tufft.

När tror du att får ett besked?
- Det kommer nog att ta några veckor till innan de ger något besked. Men det är ingen brådska och under tiden så fokuserar jag på träning. För jag ska vara i bra form oavsett om det blir att åka över till St. Louis eller att stanna i Brynäs.