• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec

Tre kandidater till månadens spelare i SHL

1 november 2018 11:30

SHL, C More och Scandic presenterar tre kandidater till priset Månadens Spelare i oktober, tre spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den aktuella månaden.


Lukas Bengtsson har fått en fantastisk start på sitt äventyr i Linköping. Backen som tecknade ett treårskontrakt med östgötarna inför säsongen är i grunden en offensiv back men har hittills imponerat i alla tre zoner. Framåt har han också fått bra utdelning och noterats för tre mål och sex assist. Den poängskörden gör att 24-åringen är etta i backarnas poängliga.

Jurymedlemmen Tomas Ros om Bengtsson:

– Har fått sitt genombrott den här säsongen. Pålitlig i egen zon och besitter en vacker skridskoåkning. Börjar producera poäng också och är en av anledningarna till Linköpings fina höst. Har haft problem med svår sjukdom och är värd all framgång på isen och vid sidan om.

Frölundas amerikan Ryan Lasch inledde oktober med två poänglösa matcher men sedan dess har han minst sagt växlat upp. På de resterande åtta matcherna i månaden gjorde han 14 poäng, fyra av matcherna var flerpoängsmatcher och i tre av dem gjorde han hela tre poäng. Lasch återfinns i nuläget på tredje plats i poängligan med 16 poäng på 14 matcher, två pinnar bakom den tredje kandidaten.

Tomas Ros:

– Trollkarlen. Gubben i lådan. Kalla Mr Lasch vad ni vill men en gemensam nämnare är att man aldrig vet vad han kommer att göra på isen eller hur han gör det. En sak är säker i alla fall. Det bli med stor säkerhet en farlig chans för Frölunda - eller mål.

Djurgårdens stjärna Jacob Josefson utsågs till Månadens spelare för september efter att ha fullständigt sprutat in poäng och är fortsatt SHL:s poängligaledare med 19 poäng. Centern är kanske den mest drivande kraften i stockholmarnas offensiv och har i oktober månad nio poäng på åtta matcher.

Tomas Ros om Jacob Josefson:

– Pudelklok. En klassisk svensk center som är SHL:s mest poängstarka spelare just nu och vann Månadens spelare för september. Tar han en dubbel nu? Inte helt omöjligt - Josefsons form är fortsatt god och nu är han även nybliven landslagsspelare.

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”. Han får en prischeck på övernattningar hos Scandic till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.