• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Idag 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar

Oskar Lindblom: "Final har varit min stora dröm"

15 april 2017 12:00
#HV71BIF

Gävlesonen Oskar Lindblom stod på läktaren när Brynäs säkrade sitt senaste SM-guld 2012. Nu har talangen med 13 poäng på 13 matcher i slutspelet lett klubben till ännu en final där han ska sänka JVM-kompisen Linus Söderström och HV71.


Oskar Lindblom fick den här säsongen sitt stora genombrott och 20-åringen gjorde 47 poäng och 22 mål i SHL, vilket ledde till en fjärdeplats i poängligan och en andraplats i skytteligan. I och med hans fina insatser har han röstas fram som en av finalisterna till Årets forward i SHL som delas ut på SHL Awards den 5:e maj.

Under slutspelet inledde han dock något trevande, men efterhand har han verkligen växt in i slutspelkostymen och varit vital för Brynäs anfallsspel med totalt 13 poäng på 13 matcher.

– De första kvartsfinalerna mot Linköping var tuffa, de är ett väldigt bra lag. Men jag tycker att vi tog tag i det och ju längre den serien gick fick vi ut mer och mer och drog till slut det längsta strået och det var välförtjänt. Mot Frölunda har hela serien varit upp och ner med stora siffror hit och dit, men vi lyckades vinna två bortamatcher. Det tillsammans med de fina laginsatserna var nyckeln i den matchserien, berättar Oskar Lindblom.

Under den sista och helt avgörande semifinalen mot Frölunda i Scandinavium var Lindblom matchens gigant med två mål och en assist.

– Jag tycker att jag har växt in i det mycket. Jag gick in i slutspelet med mycket press på mig själv men fick inte ut allt jag ville mot Linköping. Hela linan har blivit bättre och bättre genom slutspelet och det gäller att bygga vidare på det nu.

Ska sänka JVM-kompisen

Nu är finalen nådd för Brynäs - en dröm Lindblom haft sedan han bevittnade klubbens SM-guld mot Skellefteå 2012 på läktaren i dåvarande Läkerol Arena.

– Det är hur kul som helst. Jag har växt upp med Brynäs, är från Gävle och att vara i final har varit min stora dröm. Jag stod på läktaren 2012, det var en häftig känsla men något man vill uppleva själv och nu är vi här. Det är mycket känslor nu och det gäller att samla kraft.

Hur ska ni lyckas stoppa HV71?

– De är ett riktigt bra lag, men vi måste spela vårt spel och ha samma arbetsinsats som senast, då ska det nog gå vägen. Jag tycker HV71 har ett stabilt lag med många duktiga hockeyspelare. Sedan är Linus (Söderström) väldigt bra i mål.

Din gamla JVM-kompis va?

– Haha, ja precis! Jag ska försöka stänka in några kassar på honom, det vore kul.

I och med att HV71 avverkat Färjestad och Malmö på nio matcher har Jönköpingsklubben fått en veckas vila inför finalen. Vilket inte betyder någonting om vi ska tro Lindblom.

– Det är final nu och det ska inte spela någon roll hur mycket man spelat för att nå dit. Det är så enkelt att laget som krigar mest vinner det här. Vi är inne i tempot nu och det är bara att köra på, avslutar han.