• Huvudsponsorer

Minskning av antalet huvudtacklingar

7 juni 2017 13:15

SHL har målmedvetet arbetat förebyggande med att få ner antalet huvudtacklingar i ligan och siffror från 2016/2017 visar att det har gett resultat. "Vi fortsätter arbetet och kommer inte att slå av på takten", säger Johan Hemlin, sportchef för SHL.


SHL har under flera års tid arbetat strukturerat och målmedvetet för att öka medvetenheten om och allvaret med huvudtacklingar. Arbetet har varit förebyggande och inbegriper ett brett nätverk av personer med intresse och kompetens inom området.

Vid en summering av SHL 2016/2017 kan vi se en rejäl minskning rörande antalet anmälda huvudtacklingar, en minskning med över 40 procent jämfört med föregående säsong.

– Det är glädjande att vi har en så markant nedgång. Främsta faktorn är att spelarna idag tar ett större ansvar. Vi har fått ut budskapet på banan och nu börjar det så sakteliga sjunka in, säger Hemlin.

För den skull kommer inte arbetet sakta ner. SHL och SICO fortsätter samarbeta och den rookiedag som genomfördes den 2 juni var en del i det.

Johan Hemlin, domarchefen Ulf Rönnmark och SHL:s säkerhetschef Abbe Törsleff kommer under andra delan av augusti besöka samtliga klubbar i SHL. Där är spelarnas säkerhet en viktig del av innehållet men även frågor som rör hot, matchfixing etc.

– Mötet med klubbarna är en viktig del i vårt arbete, kommenterar Hemlin

Dessutom kommer det genomföras kontinuerliga telefonmöten mellan SHL:s sportchef och samtliga lagkaptener under säsongen. Spelarnas säkerhet och huvudtacklingar diskuteras även på SHL:s läkar och fysiomöte.