Thuresson: "Flera elitserielag har hört av sig"

14 maj 2012 15:21

AHL-spelaren Andreas Thuresson är för tillfället ett väldigt eftertraktat namn i Elitserien. "Flera elitserielag har hört av sig, både till mig och min agent och det är både kul och inspirerande" säger Thuresson till Hockeyligan.se.


Inför den här säsongen flyttade (trejdades) Andreas Thuresson från Nashville Predators organisation till New York Rangers organisation, men där har det hittills bara blivit spel i farmarlaget Connecticut Whale, vars säsong nu precis har tagit slut.

- Jag kan fortfarande bli uppkallad till Rangers (som är kvar i Stanley Cup) och i så fall få vara med och träna och vara redo ifall skador uppstår. Men vi får se vad Rangers säger.

Malmöfostrade Thuresson har placerats i Brynäs och den 24-årige skåningen berättar att han var nära en övergång till gävlelaget innan transferfönstret stängde den 31 januari.

- Brynäs har varit jätteintresserade hela tiden och jag var nästan på väg dit i vintras, säger Thuresson och fortsätter:

- Men det är samtidigt flera elitserielag som har hört av sig, både till mig och min agent. Och det är jättekul och även motiverande att många lag har varit intresserade.

"Jag vill testa något nytt"

Var tror du att du spelar till hösten?
- Jag har haft fem jättebra år i AHL, men nu känner jag att jag vill testa något nytt för att få upp motivationen. Så antagligen är det slut på AHL för min del.

Innebär det att vi får se dig i Elitserien?
- Först får vi hur Rangers vill göra och sen får jag sätta mig ner med agenten och se vilket som är det bästa alternativet för mig. Det vill säga var jag utvecklas bäst.

Hur ser du på dina möjligheter att kallas upp till Rangers?
- De är väl inte alltför stora. Den här säsongen har jag inte direkt varit nära, så chanserna är väl inte så stora. Men man vet aldrig.

Men med andra ord är det NHL eller Europa som gäller?
- Jag är inte alls sugen på mer spel i AHL i alla fall. Men just nu kan jag inte säga mer än att vi får se vad Rangers säger och när allt är klart med Rangers så kommer jag att ta ett beslut.

På sina 350 AHL-matcher med Milwaukee Admirals och Connecticut Whale har forwarden totalt noterats för 139 (66+73) poäng. Under hans fyra säsonger i Nashville Predators organisation fick Thuresson spela 25 NHL-matcher, där han mäktade med tre poäng.

Thuressons elitseriemeriter består av en säsong i Malmö (2006/07) där han gjorde 15 poäng på 48 matcher.