Månadens spelare i februari: Max Veronneau

4 mars 2022 15:13
Månadens spelare

Max Veronneau, Leksand, är Månadens spelare i februari. Han fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som han skänker till Leksands IF Supporterklubbs kampanj för att återuppbygga Drömmarnas Arena.


Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i februari är Max Veronneau.

Leksands stjärnforward har öst in mål hela säsongen, och februari var inget undantag. Med sju fullträffar på nio matcher var Veronneau ligans näst bäste målskytt i februari. Veronneau gjorde dessutom fem assist, vilket innebar att han var direkt inblandad i 42 procent av Leksands mål under den gångna månaden. För sina insatser belönas Veronneau alltså med utmärkelsen "Månadens spelare".

– Det är givetvis en stor ära att bli månadens spelare. Utmärkelsen är en bra reflektion på vilka talangfulla spelare som jag får spela med. Carter Camper, Patrik Zackrisson och nu senaste tiden Marek Hrivík har varit jättebra att spela med. Vi har en bra kemi tillsammans och förhoppningsvis kan vi fortsätta bygga vidare på vår framgång för att ta en bra tabellplats inför slutspelet.

Hur ser du på din och lagets säsong så här långt?

– Säsongen har varit både upp och ner för oss så här långt men de senaste matcherna har varit väldigt viktiga för att vi ska ta oss till topp sex. De har också hjälpt oss komma tillbaka i bra form så att vi spelar vår bästa hockey när det är slutspelsdags.

Veronneau tilldelas nu Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey.

Max Veronneau skänker pengarna till Leksands IF Supporterklubbs kampanj för att återuppbygga Drömmarnas Arena som förstördes i en brand för ett par år sedan. Drömmarnas Arena är en isyta för spontanåkning och hockeylek för såväl stora som små i anslutning till Tegera Arena.

Så röstade juryn

Max Veronneau, Leksand, 21 p
Andreas Borgman, Frölunda, 18 p
Anton Bengtsson, Rögle, 15 p
Ryan Lasch, Frölunda, 12 p
Richard Gynge, Växjö, 9 p

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av: Hans Abrahamsson (Sportbladet), Johanna Dahlén (SportExpressen), Mats Einarsson (Svenska Spel), Johan Hemlin (SHL) samt Måns Karlsson (Hockeysverige).

Tidigare vinnare

September/oktober: Ryan Lasch, Frölunda
November: Adam Tambellini, Rögle
December: Veini Vehviläinen, Brynäs
Januari: Fredrik Olofsson, Oskarshamn

Mer om Månadens spelare hittar du här.