• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

"De bästa spelarna ska få stå i strålkastarljuset"

14 april 2020 16:45
SHL Awards

På grund av det inställda slutspelet är vi många som har hockeyabsinens nu, men i kväll kommer den att stillas. Klockan 20.00 direktsänds SHL Awards 2020 på Sportkanalen och C More – där prestationer från den gångna säsongen ska lyftas fram. "De bästa spelarna ska få stå i strålkastarljuset", säger Sanny Lindström, expertkommentator på C More.


SHL-säsongen fick ett abrupt slut då slutspelet ställdes in på grund av Coronapandemin. Över en månad har gått sedan den sista grundserieomgången av SHL spelades och vi är många som suktar efter hockey. I kväll kommer lite av den där abstinensen att stillas då det har blivit dags för SHL Awards 2020. En som ser fram emot kvällen är C Mores expertkommentator Sanny Lindström.

– Jag tycker det är roligt att vi ska hylla våra bästa spelare och verkligen belysa prestationerna från säsongen. De bästa spelarna ska få stå i strålkastarljuset. Jag gillar det här, säger Sanny Lindström.

Galan kommer att sändas på C More och Sportkanalen med start klockan 20.00.

– Klart att det blir speciellt med tanke på hur säsongen avslutades. Samtidigt blir det ännu tydligare att det handlar om priser för grundserien. Tidigare år har man haft slutspelet i färskt minne, men nu blir det tydligare att det är för insatser i grundserien, säger han.

"Ska dela ut lite alternativa priser"

SHL Awards 2020 kommer att ledas av Lena Sundqvist och Björn Oldéen. Under första halvan kommer Niklas Wikegård och Johan Thornberg att vara experter i studion och under andra halvan sitter Sanny Lindström och Petter Rönnqvist i studion.

– Vi ska inte bara dela ut priser utan även plocka ut saker som har stuckit ut under säsongen. Jag och Petter (Rönnqvist) ska också dela ut lite alternativa priser, med glimten i ögat, säger Sanny Lindström.

När vi är inne på att sammanfatta säsongen. Finns det något speciellt du tar med dig från den gångna säsongen?

– Jag är svag för hyllningar när klubbarna tackar av spelare. Som Peter Nordströms tröjhissning, Fredrik Lindgren i Skellefteå, Joel Lundqvists 1000 matcher samt Johan Holmqvist och "Micke" Johansson som skrev varsitt endagskontrakt. Det har varit många sådana grejer. Jag tycker svensk hockey generellt sett har varit dåliga på att hylla sina hjältar, men det har vi blivit mycket bättre på. Sådant älskar jag, säger Sanny Lindström.

"När jag såg det målet var jag lyrisk"

Under kvällen kommer det bland annat att delas ut priser till Årets tränare, Årets målvakt, Årets back, Årets forward, Årets rookie samt Årets mest värdefulla spelare. Dessutom har alla tittare chansen att rösta fram "Årets räddning" samt "Årets mål". I den sista kategorin möts Jesper Frödén, Skellefteå, Per Åslund, Färjestad, samt Rögles Nils Höglander – och Sanny Lindström har en klar favorit till det priset.

– Jag kommenterade Nils Höglanders mål. Jag gillar den typen av individuell skicklighet, att ha sinnesnärvaron att göra det målet. Jag tycker sådana mål är speciella och det kanske har att göra med att jag själv aldrig var i närheten av att göra dem. När jag såg det målet var jag helt lyrisk. Det är ett av minnena som sticker ut från den här säsongen, säger han.

Avslutningsvis, varför tycker du att vi inte får missa kvällens gala?

– I dessa tider är det inte så svårt att sälja in. Med tanke på abstinensen många har efter hockey suger man i sig all hockey man kan få. Det här är en tillbakablick där vi får minnas spelare och prestationer som sticker ut. Det kommer att bli en del skratt och kanske lite kämslomässigt också. Det ska bli kul, säger Sanny Lindström.