• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

"Saknar? Det vet jag inte riktigt om jag gör"

17 januari 2018 11:00
Stafettintervju

Stafettintervjuserien är tillbaka och har denna gång rest från Dalarna. Dryga 60 mil söderut har den hittat ner till Ängelholm och till en spelare vars lag har vaknat till liv - på riktigt.


För dryga månaden sen fick vi en pratstund med Mora IK:s poängkung John Persson. Han valde i sin tur att skicka frågan vidare till en gammal lagkompis;

Frågan är: Saknar du Wonderland of Ice? Kan du gissa vem den kommer ifrån?

– Haha. Det vet jag nog! John Persson i Mora. Vi spelade i Bridgeport tillsammans.

Det stämmer! Vad är det för något – och saknar du det?

– Det var hallen där vi brukade träna ibland. Vi var inte alltid i samma hall där vi spelade matcher, utan vi fick åka en bit bort för att träna där istället. Saknar? Det vet jag inte riktigt om jag gör.

Efter en tung inledning av säsongen fick profilen Anders Eldebrink lämna tränaruppdraget i Rögle. När en annan SHL-bekanting, Cam Abbott, sedermera tog över segrade laget direkt i den första matchen med hela 6-1. Sedan dess har spelet sett stabilare ut, även om det dröjde till förra veckan innan Sebastian Collberg och hans lag lämnade jumboplatsen.

– Vi har en helt annan struktur i vårt spel där ute. Det har varit mycket mer rakare linjer sedan Cam anlände. Det har visat sig i vårt spel också tycker jag, vi har ju börjat vinna lite här på slutet vilket såklart är väldigt kul.

Hur tycker du att Abbotts ledarstil skiljer sig från Eldebrinks?

– Det är mycket mer pondus i Cam tycker jag. Han är också hela tiden ärlig och drar sig inte för att säga vad han tycker och tänker. Det har lett till att vi alla vet vad vi ska göra ute på isen. Det är överlag mycket tydligare direktiv.

Med knappa 20 matcher kvar har Rögle fått igång spelet och vunnit fyra raka hemmamatcher. Platsen som tabelljumbo lämnade man som nämnt förra veckan till förmån för Karlskrona, och hoppet om att plocka en plats i åttondelsfinalerna lever i allra högsta grad - något som också Collberg menar är målet för ängelholmarna.

– Vi har hittat en bra balans i vårt spel och börjat se möjligheterna i att faktiskt vinna varje match istället för att "försöka" vinna. Istället för att bli rädda och backa tillbaka har vi börjat våga mer där ute. Nu känner vi att vi kan slå alla lag i ligan. Siktet är inställt på en åttondelsfinalplats och det kommer vi att forsätta att kriga för hela vägen in.

Du själv då - du fann nätet förra matchen för första gången på länge! Hur ser du på din säsong såhär långt?

– Det var kul! Det var ju ett tag sen jag gjorde det faktiskt. I övrigt har säsongen har varit lite upp och ner. När Cam kom in blev jag ju skadad direkt och missade en månad. Det var ganska tungt där ett tag, speciellt när man ville visa upp sig för den nye tränaren. Men jag tycker att det har blivit bättre här på slutet och det blir såklart en stor skillnad både på en själv och på laget när man börjar vinna lite matcher och får självförtroende.

Efter att ha blivit fostrad i Mariestad och så småningom hamnat i Frölunda, testade Collberg på spel i Nordamerika. I AHL och Bridgeport Sound Tigers blev det två säsonger innan han återvände hem till Sverige och spel i Rögle. Framtiden tänker han inte så mycket på - utan fokuserar på nuet och att hamna så högt upp som möjligt med Ängelholmsklubben.

– Mitt kontrakt går ut efter säsongen och ska jag vara ärlig har jag inte tänkt allt för mycket på framtiden än. Jag är väldigt mycket "här och nu" och försöker göra det så bra som möjligt med Rögle. Målet är som sagt att ta sig till åttondelsfinal och det ska vi kämpa för nu.

Collberg och hans Rögle fortsätter att kriga för att avancera uppåt i tabellen - men först ska forwarden skicka stafettpinnen vidare.

– Vi kanske kan ta... ? Fråga honom om...