• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan

Vinnare av Årets Målvakt i SHL

14 april 2020 20:17
SHL Awards

Efter några motigare år lossande det ordentligt för Skellefteås burväktare i SHL 2019/2020. Vid SHL Awards prisas de främsta individuella prestationerna. Här finner du vinnaren av Årets Målvakt i SHL - Gustaf Lindvall, Skellefteå AIK.


Gustaf Lindvall - Skellefteå AIK

Gustaf Lindvalls klättring till det absoluta toppskiktet bland ligans målvakter är en solskenshistoria i sig. Från att ha varit på väg att lägga av med hockeyn för några år sedan har han nu cementerat sin position som förstekeeper i Skellefteå.

Hans siffror talar sitt tydliga språk: Sex hållna nollor på 36 framträdanden under säsongen. Räddningsprocenten skrevs till 93,52 - bäst av alla målvakter i ligan. Hans GAA (insläppta mål i snitt per match) på 1,78 var en av två som var under 2,00 under säsongen.

Lindvall radade upp segersviter om minst tre matcher i följd vid fyra tillfällen under säsongen och såg till att hålla Skellefteå på rätt köl när det stormade som mest.

– Mitt mål är alltid att bli bättre och plan finns redan för nästa säsong. Det är en dröm och hur coolt som helst att få representera klubben i mitt hjärta, säger Gustaf Lindvall till C More under SHL Awards.