• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Tisdag Tis 23 Oktober Okt

Robin Alvarez vs. Ludvig Rensfeldt

15 september 2017 17:11
Premiärintervjuer

Vad passar väl bättre än ett hett skånederby direkt i SHL-premiären? Pulsen kommer att vara på topp både på isen och på läktaren - och man kan lugnt säga att Malmö och Rögle kastas direkt in i SHL:s hetluft.


Malmö Arena slår på lördagen upp portarna och hemmalaget ska ta emot Rögle från Ängelholm.

Matcherna mot lokalrivalerna betyder förstås något alldeles extra för spelarna och vi har tagit tempen på Malmös Robin Alvarez och Ludvig Rensfeldt från Rögle.

Att matchen spelas i Malmö vill såklart Alvarez och hans lagkamrater dra nytta av, men spelar det egentligen så stor roll?

– Jag tror att rent generellt vill man hellre spela hemma, vinstprocenten är högre. Men i ett derby så behöver inte hemma- eller bortaplan betyda så mycket, vi har många fans på plats och de skapar ett bra tryck. Så i den här matchen spelar det nog inte så stor roll, menar Rensfeldt och tonar ner betydelsen.

– Det är viktigt att börja bra i serien och då är det en fördel att börja hemma. Det kommer förhoppningsvis vara fullt hus här, det betyder mycket och jag tycker absolut att det är en extra push för oss att börja på hemmaplan, kontrar Alvarez.

Hur tänker ni kring att möta de främsta rivalerna direkt i premiären?

– Det är kul och det var bra matcher förra året vilka vi gick vinnande ur. De kommer förstås som alltid vara sugna på att vinna över oss precis som vi är sugna på att vinna över dem. Man kan verkligen säga att vi hoppar in i serien direkt med det trycket jag förväntar mig från läktaren också. Alla kommer att förstå att det är igång, konstaterar Alvarez.

– Det känns kanonbra att starta upp med derby direkt, kan inte bli mycket bättre. Folk kommer att vara laddade kan jag lova. Otroligt kul, säger Rensfeldt.

Beskriv känslan av att gå in till ett skånederby?

– Det är lite extra, det känns i luften. Känns som mer än en vanlig match, vi vet att det betyder så mycket för fansen och staden också. Det är en fantastiskt rolig match att spela, enligt Rensfeldt.

– Man känner stödet hela tiden under ett hemmaderby med mycket folk på läktaren, det blir en annan hetta. När vi spelare åker ut på isen får vi extra energi, tar det där extra skäret och känner inte av samma trötthet. Ett derby är speciellt där båda vill visa vilka som är bäst här för tillfället, berättar Alvarez.

Avslutningsvis får de plocka fram en spelare som de tror kommer att fälla avgörandet i derbyt.

– Rhett Rakhshani, svarar Alvarez bestämt och fortsätter förklara varför han valde just honom:

– Jag och Andy spelar fram honom till öppet mål.

Rensfeldt plockar fram ett nyförvärv som imponerat på honom under försäsongen.

– Jag tror Juhamatti Aaltonen kommer att avgöra, han har det där lilla extra. Blir en tight match där små marginaler kommer att avgöra och han har verktygen att göra det.