CHL-slutspelet lottas fredag 12:00

14 oktober 2021 14:00
CHL

SHL-lagen har visat sin styrka i gruppspelet och alla fem är vidare i Champions Hockey League. På fredagen lottas slutspelet och vi får då reda på vilket motstånd de ställs emot i åttondelsfinalen.


Gruppspelet är färdigspelat och alla medverkande SHL-lag har tagit sig vidare som antingen etta eller tvåa i sina respektive grupper. Frölunda och Rögle vann sina grupper och återfinns i lottningen i seedningspott A, medan Växjö, Leksand och Skellefteå kom tvåa i sina grupper och finns i seedningspott B.

De åtta gruppettorna i seedningspott A kommer att lottas slumpmässigt mot tvåorna i seedningspott B. Den enda regeln är att lag som spelade mot varandra under gruppspelet inte kan lottas mot varandra i första slutspelsomgången. Däremot är möten mellan lag från samma land möjliga från och med nu. För fullständiga lottningsregler, se CHL:s egen förklaringsvideo.

Följ lottningen live via någon av CHL:s digitala plattformar. Till CHL:s hemsida.

Fredagens lottning bestämmer lagens plats i slutspelsträdet och kommer att visa deras potentiella väg fram till finalen i mars.

CHL-slutspelet startar den 16 och 17 november och spelas i två möten, hemma och borta, där det sammanlagda resultatet räknas. Finalen spelas sedan den 1 mars 2022 och avgörs i ett enkelmöte.

I allmänhet spelar grupptvåan sin hemmamatch först i åttondelsfinalen, såvida inte en arena är otillgänglig och spelordningen behöver bytas.

Gruppvinnare

Fribourg-Gottéron (Schweiz)
Frölunda HC (Sverige)
KAC Klagenfurt (Österrike)
Lukko Rauma (Finland)
Red Bull Salzburg (Österrike)
Rögle (Sverige)
Sparta Prague (Tjeckien)
Tappara Tampere (Finland)

Grupptvåor

Adler Mannheim (Tyskland)
HC Bolzano (Italien)
Leksands IF (Sverige)
Red Bull München (Tyskland)
Rouen Dragons (Frankrike)
Skellefteå AIK (Sverige)
Växjö Lakers (Sverige)
ZSC Lions Zürich (Schweiz)