• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov

Meriterad back ansluter till Djurgården

21 maj 2014 16:15

Djurgården fortsätter att bygga sitt lag inför kommande säsong. Under onsdagen meddelade man att man skrivit ett kontrakt på ett år med den finska backen Markus Nordlund. Nordlund kommer närmast från spel med Ambri-Piotta i schweiziska ligan.


Finländaren är en stor back, 195 cm och 95 kg, som den senaste säsongen spelat i Ambri-Piotta i schweiziska ligan. Nordlund har mycket rutin från finska högstaligan Liiga där han gjort 373 matcher och 137 poäng.

- På det stora hela har vi en ung men duktig och lovande backsida. Vi vet att de kommer leverera bra. Samtidigt kände vi att vi behövde storlek och erfarenhet som är ett viktigt stöd för många av backarna. Det kan Markus definitivt bidra med. Han har varit med och vunnit mästerskap och tillhört topplag. I Ambri-Piotta var han med och gjorde Ambri till ett slutspelslag för första gången sedan 2006, säger sportchef Challe Berglund i ett pressmeddelande.

Markus Nordlund är glad över att komma till Djurgården och Sverige. Han ser fram emot att spela i SHL.

- Jag har blivit imponerad av hur de svenska lagen spelar och ser det här som en stor möjlighet för mig att utvecklas. Jag ser verkligen fram emot att spela i Djurgården med dess historia även om det inte gått lika bra de senasten åren. Jag ser det här som en stor möjlighet att vara med och ta laget tillbaka dit man var förut. Dessutom trivs jag bra i Stockholm så jag ser fram emot att komma dit snart, säger Nordlund till Djurgårdens hemsida.