• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov

NHL-meriterad finsk forward till Luleå Hockey

16 maj 2014 09:30

Under fredagen presenterade Luleå Hockey ett nyförvärv till forwardssidan. Det handlar om den finska forwarden Lennart Petrell som närmast kommer från spel i den schweiziska ligan men som också har meriter från NHL med Edmonton Oilers.


Lennart Petrell kommer närmast från en säsong med schweiziska Genève-Servette där han den gångna säsongen blev mästare i Spengler Cup. Dessförinnan gjorde han två säsonger med Edmonton Oilers. Petrell har även spelat i det finska landslaget och blev finsk mästare 2011 med IFK Helsingfors.

– Lennart Petrell är en professionell och erfaren spelare med jättebra karaktär. Det är en modern spelare med bra skridskoåkning, fysisk spelstil och som hela tiden söker raka vägen mot mål. Det skall bli spännande att se honom i Luleå Hockeys tröja framöver, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström i ett pressmeddelande.

Lennart Petrell själv ser fram emot att få komma till sin nya klubb.

– Jag ser verkligen fram emot den här nya utmaningen tillsammans med Luleå Hockey som jag vet har varit med i toppen av SHL och Europa de senaste säsongerna. När jag frågat runt bland vänner så har jag fått bilden av Luleå som ett bra ställe med jättestort hockeyintresse och där alla sluter upp kring laget. Jag tror att jag kommer passa in ganska bra som en stor och allround spelare i Luleås sätt att spela, säger han till klubbens hemsida.

Utöver värvningen av Lennart Petrell meddelade Luleå Hockey att man skrivit kontrakt med backarna Jens Högbom och Olov Lundqvist.