• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan

SHL Awards: Tre finalister till Årets Rookie

13 april 2015 11:45

SHL 2014/2015 är färdigspelad och säsongen har bjudit på prestationer i världsklass på många håll i vinter. De allra främsta profilerna och spelarna prisas i SHL Awards i C More den 27 april, men redan nu har juryn sagt sitt och finalisterna är klara i kategorin Årets Rookie. Priset till Årets Rookie presenteras av Svenska Spel och förutom äran tilldelas 50 000 kronor till vinnarens moderklubb.


Vinnarna i SHL Awards utses av en jury bestående av SHL:s 12 huvudtränare och lagkaptener samt av 24 noga utvalda ishockeyprofiler och journalister representerade från såväl riks- som lokalmedia.

De tre finalisterna till Årets Rookie:

Andrew Calof - Skellefteå AIK

Andrew Calof avlossar sitt fruktade skott. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Andrew Calof är född och hockeyfostrad i hockeytokiga Kanada. Han kom inför säsongen från universitetshockeyn i Kanada där han öst in poäng. Calof har med sitt målsinne och fokuserade spel visat sig vara en pålitlig poängplockare även i SHL.

Har ofta axlat en roll som ytterforward i någon av Skellefteås toppkedjor och har redan i sin första SHL-säsong satt ett rejält avtryck. En guldklimp med otrolig talang som har alla möjligheter att bli en forward av toppklass.

Motevering från jurymedlem:

"Inte många kände till namnet Andrew Calof inför säsongen. Nu vet nog alla vem han är. Det säger egentligen allt. Calof har satt avtryck i SHL med hans speed, spelskicklighet och målfarlighet. Det har gjort honom både till en ledande spelare i Sveriges bästa lag och till en framstående rookie"

Joel Lassinantti - Luleå Hockey

Joel Lassinantti med en räddning. Foto: Peter Skaugvold/Bildbyrån

Den unge luleåsonen hade inför årets säsong inte gjort en enda match i SHL, men lyckades efter flera magiska prestationer ta förstaspaden i Luleå Hockey. En modern målvakt som är följsam och på en bra dag nästintill omöjlig att få hål på.

Är otroligt mogen i sitt spel och har varit den stabila grundpelaren och sista utpost ett lag behöver. Hans resa under säsongen är inget annat än en saga där Lassinantti spelar huvudrollen. Denna tindrande stjärna kan mycket väl vara Sveriges och Tre Kronors nästa stormålvakt.

Motevering från jurymedlem:

"Lade beslag på positionen som förstemålvakt direkt och skulle utan problem fajtas om den i vart och ett av de 12 SHL-lagen. Inför säsongen hade han inte spelat en enda match i högsta serien. Trots det har han presterat oerhört solida siffror"

Marcus Sörensen - Djurgården Hockey

Marcus Sörensen jublar efter ett mål. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Den snabbskrinnande forwarden slog under säsongen ner som en bomb i SHL. En spelare som tar sig fram där ytor knappt existerar och har med sitt målsinne och genombrottskraft växt ut till en av nyckelspelarna hos mesta mästarna.

Är även passningsskicklig och har en klubbteknik av yttersta världsklass, imponerade så pass stort under säsongen att han togs ut i Tre Kronor. Potentialen för Djurgårdens publikfavorit är oändlig och den oslipade diamanten glimrar mer och mer för varje skridskoskär.

Motivering från jurymedlem:

"En artist ut i fingerspetsarna som har burit Djurgårdens offensiv på sina axlar och hans utveckling har betytt mycket för nykomlingen. Sörensen sticker ut med sin höga fart och förmåga att skapa chanser i offensiven. Kombinerar teknik och frenesi på ett ypperligt sätt"