Patrick Cehlin tremålskytt - i galen form

3 november 2017 07:50
Hattrick

Förra veckan stänkte Mathias Bromé och Elias Pettersson in varsitt hattrick och igår var det dags igen när Luleås Patrick Cehlin och Karlskronas Joachim Rohdin lyckades.


Luleås Patrick Cehlin blev i veckan uttagen till Tre Kronors trupp till Karjala Tournament som spelas kommande vecka. Det är inte svårt att första med tanke på vilken form Luleåforwarden är i - han har bokstavligen burit Luleå den senaste tiden. I lördagens 2-1 seger borta mot Rögle stod han för båda målen och i torsdagens drabbning med HV71 gjorde han samtliga tre kassar i 3-2-segern.

Det första målet var en riktig delikatess från 26-åringen när han från en sargretur lyfte pucken i mål med klubban mellan benen. Hans andra kasse kom i fem mot fyra där han påpassligt, vid den bortre stolpen, rakade in Robin Kovacs fina passning. Det tredje målet lät vänta på sig och kom i slutskedet av matchen när han snappade upp Andreas Falks tekningsvinst och skickade pucken från egen zon in i HV71:s tomma kasse.

Cehlin är nu uppe i åtta fullträffar för säsongen och återfinns i toppen av skytteligan. Dick Axelsson är den enda spelaren i ligan med fler mål (9).