Smultronstället: Christoffer Rifalk

26 juli 2022 14:00
Smultronstället

Sommaren är här, men vad gör egentligen SHL-spelarna under ledigheten? Här berättar Rögles Christoffer Rifalk om sitt smultronställe samt vem i laget han helst hade bjudit med dit.


Nu när säsongen är över, vad ser du mest fram emot med sommaren?

– Att få lite mer tid över till att resa, träffa kompisar och familj. Såklart även att få njuta av solen som vi inte ser så mycket av här nere i Ängelholm på vintern.

Var ligger ditt smultronställe?

– Jag har en del smultronställen som jag brukat spendera tid på, men det som sticker ut är nog mina farföräldrars stuga som ligger en bit utanför Luleå. Där blir det mycket fiske och även en hel del avkoppling med familjen.

Vad är det bästa med det här stället?

– Det är nog hur lugnt det är. I kombination med att få umgås med familj och vara ute på sjön med en svårslagen fiskelycka. Den ser vi tyvärr inte mycket av nere i Skåne.

Vem tar du med dig dit?

– Oftast blir det att jag åker dit med mina föräldrar och syskon och hälsar på farmor och farfar. Palt eller hemgjorda köttbullar brukar stå på menyn. Då är det svårt att tacka nej.

Vem i laget skulle du helst ta med dig till ditt smultronställe?

– Jag tror Ludvig Larsson. Han har i princip rest runt hela världen och gillar att se nya saker. Jag hade gillat att se vad han har missat genom att aldrig åka längre norrut än Dalarna. Han verkar kunna anpassa sig och byta dialekt till vad som helst. Så han skulle nog klara sig bra även där uppe.