• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb

Johan Hemlin ny sportchef för SHL

12 maj 2014 10:00

Johan Hemlin är ny sportchef för SHL där den nya tjänsten i organisationen innebär att driva och utveckla sporten ishockey samt att säkerställa den sportsliga kvaliteten på SHL.


Hemlin har arbetat som sportchef i SHL-klubben Linköping HC sedan 2004. Han är välmeriterad när det gäller ledarskapsuppdrag inom ishockey med erfarenheter som bland annat assisterande tränare i Linköping HC och som tränare och assisterande tränare i Södertälje SK.

– Detta känns riktigt spännande och jag känner mig verkligen motiverad att få vara med och utveckla SHL och svensk elithockey, säger Hemlin och fortsätter:

– Eftersom jag varit i högsta ligan i tio år som sportchef innebär det att jag tror mig ha rätt så god insyn i den dagliga verksamheten och jag tror mig också veta lite om de problem och möjligheter som finns, sett ur klubbperspektiv. Många viktiga kontakter är för mig redan upparbetade och det är självklart en fördel att jag rört mig i den här miljön under en längre tid.

"Ytterligare ett steg i utvecklingen av SHL"

Med hela tio års erfarenhet som sportchef i en SHL-klubb ser Hemlin nu även fram emot att kunna titta på SHL med något andra ögon:

– Det kommer att bli intressant och inspirerande att följa matcherna ur ett annat perspektiv när jag inte kommer att sitta som sportchef i en enskild förening. Jag kommer därmed att kunna se både bredare och längre på olika frågor. Till den kommande säsongen är det som bekant flera nya sportchefer i SHL och jag hoppas även kunna bistå dem på ett bra sätt.

– Jag har följt Johan länge och jag tycker att hans profil, långa och breda erfarenhet och kunskap från olika delar inom elithockeyn gör att jag ser honom som en person som kommer att tillföra mycket hos oss, säger SHL:s VD Jörgen Lindgren.

– Att vi nu anställer en funktion som ska ansvara för de sportsliga frågorna är ett ytterligare ett steg i utvecklingen av SHL.

Johan Hemlin tillträder tjänsten på SHL i månadsskiftet maj/juni 2014.