• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

29 juni 2020 10:00
Veckans nyheter

Som vanligt inleder vi veckan med att gå igenom vad som har hänt i SHL-klubbarnas trupper sedan förra måndagen. Några av nyheterna från den gångna veckan är att Örebro har gjort klart med en återvändare, Leksand har värvat en amerikansk back samt ett väldigt positivt besked för Luleå.


Luleå får behålla nyckelback

Nils Lundkvist, 19, gjorde stor succé i SHL den gångna säsongen. Han slutade tvåa i Luleås interna poängliga och den 19-årige backen snittade över 20 mintuers istid. Många trodde nog att han skulle åka över för att försöka ta plats i New York Rangers kommande säsong, men i veckan kom beskedet att Lundkvist stannar i Luleå även säsongen 2020/21.

– Vi har diskuterat fram och tillbaka kring framtiden, där agenterna gjort det mesta jobbet. Och jag har kommit fram till att det känns bäst för mig att stanna ytterligare en säsong i Luleå Hockey. Det innebär att jag kommer kunna samla på mig än mer erfarenhet till den dagen jag åker över. Dessutom om man ser till hur läget är i världen just nu så känns det här bäst för mig, säger Lundkvist till Luleås hemsida.

Ebert återvänder

Nick Ebert är klar för en återkomst i Örebro. Den amerikanske backen kom till Örebro i slutet av säsongen 2017/18. Säsongen därpå gjorde han 33 poäng (11+22) på 49 SHL-matcher. Förra säsongen tillbringade han i AHL, men han fick aldrig chansen i NHL. Nu blir det alltså SHL igen för 26-åringen.

– För mig var det ett lätt beslut att komma tillbaka till Örebro. Det är mitt andra hem och jag älskar verkligen fansen, klubben och staden. Mitt mål är vinna SM-guld med Örebro. Klubben har något bra på gång och jag vill vara med och bidra till att vi vinner, säger Nick Ebert till klubbens hemsida.

Örebro skriver på sin hemsida att värvningen av Ebert har kunnat genomföras tack vare stöd från partners samt privatpersoner. Amerikanens kontrakt med Närkeklubben sträcker sig över säsongen 2021/22.

...och Örebro värvare ytterligare en spelare

Örebro har inte bara förstärkt truppen med Nick Ebert. De har även plockat forwarden Borna Rendulic, som sportchef Niklas Johansson beskriver så här:

– En riktigt duktig spelare och en härlig kille som kommer hjälpa oss att ta steg både på och utanför isen. Hans styrkor ligger i det offensiva spelet och vi hoppas få stor användning av hans fina skott och kraftfulla skridskoåkning, säger Johansson till Örebros hemsida.

Den 28-årige kroaten har gjort 15 matcher i NHL (Colorado Avalanch samt Vancouver Canucks). På dessa noterades han för två poäng (1+1). Dessutom har han två säsonger i KHL på sitt CV, men den senaste säsongen tillbringade han i Tyskland. Där gjorde forwarden 49 poäng på 50 matcher för Adler Mannheim.

Rendulic har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Amerikansk back till Leksand

Leksand har värvat Matt Caito. En 26-årig amerikansk back, som den senaste säsongen blev utsedd till den finska ligans bäste back efter att ha gjort 43 poäng på 59 matcher med KooKoo.

– I Matt får vi en offensiv spelare som kan styra vårt spel med pucken. Matt har ett bra spelsinne, ett bra första pass och är ett hot i powerplay. Dessutom är Matt i en bra ålder och är under stark utveckling, säger Leksands GM Thomas Johansson till klubbens hemsida.

Caito spelade för två år sedan i österrikiska Graz99ers, vilket var hans första säsong i Europa. Där gjorde han också bra ifrån sig. På 52 matcher blev det 44 poäng.

Caito och Leksand har kommit överens om ett avtal på två år.

Stålberg flyttar till Finland

Sebastian Stålbnerg har spelat fem raka säsonger i Frölunda och under de här åren har han vunnit fyra CHL-titlar samt två SM-guld.

Det blir dock inte en sjätte raka säsong med Frölunda. I stället har 30-åringen skrivit på för finska Sport.