• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb

Harju går från seriesegrarna till guldlaget

1 maj 2012 21:40

Förra veckan gick Sebastian Enterfeldt från seriesegrarna Luleå till de nyblivna svenska mästarna Brynäs. Sent under tisdagkvällen blev det klart att Johan Harju gör precis samma sak, då han nu presenteras som gävlelagets andra nyförvärv inför den kommande säsongen. "Brynäs är ett spelande lag som försöker vara kreativa i sitt spel och det är det jag vill komma tillbaka till. Till mitt kreativa spel och att hitta glädjen i hockeyn" säger Harju till gävlelagets hemsida.


Johan Harju har skrivit kontrakt med Brynäs för två säsonger, eller fram till och med 2013/14.

– Det känns jättebra att få hit Johan till oss. Det är en kille som har bevisat att han är en bra hockeyspelare och en bra målskytt. Helt klart är att Johan kommer hit för att fylla ut en del av de luckor som uppstår när vi tappar spelare till NHL, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

Övertorneåsonen Harju har spenderat större delen av sin karriär i Luleå, där säsongen 2008/09 är den som står ut i mängden, då han den vintern mäktade med 49 poäng på 55 elitseriematcher.

Säsongen efter spelade (18 poäng på 55 matcher) Harju i KHL för Dynamo Moskva, innan han inför säsongen 2010/11 tog steget över Atlanten till Tampa Bay Lightnings organisation.

Jonsson: "Harju kommer att bli viktig för oss"

Under sina 10 NHL-matcher för Tampa hann tornedalingen Harju med tre poäng och under sin tid i AHL-laget Norfolk Admirals noterades han för 53 poäng på 63 matcher. Inför den gångna säsongen återvände 25-åringen till Luleå, men nu är det alltså Brynäs som gäller de kommande två åren.

– Det är en otroligt spännande spelare som har valt oss och jag ser fram emot att jobba med honom med stor glädje. Johan Harju är en väldigt vass, offensiv forward med ett mäktigt skott. Han kommer att bli viktig för oss framför allt i det offensiva spelet. Det ska bli riktigt kul att han ansluter till oss, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson.

I vintras stod Harju för 27 poäng (16+11) på 58 matcher för Luleå.
– Brynäs är ett bra lag som har visat i år att de spelar en rolig och bra hockey. Det blir också en härlig utmaning att försöka försvara guldet nästa säsong, säger Harju.

Mer läsning om Brynäs:

Brynäs svenska mästare i ishockey 2012
von Konow: Brynäs tillbaka på mästartronen
Gunnar Persson återvänder till Brynäs
Enterfeldt går från Luleå till Brynäs
Från Brynäs till Timrå för Rohdin och Carlsson
Nordquist vill stanna i Brynäs - men först Vegas