• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Månadens spelare SHL i september – Jacob Josefson

6 oktober 2018 10:30

Djurgårdens forward Jacob Josefson blir den första spelaren som får motta priset Månadens Spelare i SHL 2018/2019. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under föregående månad.


Efter åtta säsonger i nordamerika och med 315 NHL-matcher i bagaget återvände Jacob Josefson till Djurgården inför säsongen, klubben han lämnade efter finalförlusten 2010.

Förväntningarna var höga innan SHL drog igång och Josefson har varit sylvass i inledningen. Han gick poänglös i premiärmatchen, men efter det har han i september spelat in tio poäng fördelat på tre mål och sju assist.

Han har spelat en avgörande roll i matcherna och svarat för prestationer som burit hela vägen fram till att få utmärkelsen Månadens spelare i september.

Här ser du vilka de andra finalisterna var.

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”. Han får en prischeck på övernattningar hos Scandic till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.