Nedräkning del 6: Nya tag i Luleå Hockey

17 augusti 2012 10:00

Snart har alla elitserielag spelat sina första träningsmatcher och vi fortsätter självklart att höja pulsen inför Elitserien 2012/13. Hockeyligan.se:s nedräkning inför starten av säsongen har nu nått del 6 och Luleå Hockey.


De kommande veckorna kommer vi att producera en film för varje elitserielag där vi sammanfattar den förra säsongen samt blickar framåt inför den kommande. Planen är att publicera tre filmer per vecka och i dag fokuserar vi alltså på Luleå.

Förra gången Luleå Hockey vann Elitserien (1996) slutade det med norrbottensklubbens första och hittills enda SM-guld. Efter vinterns succésäsong valde tränarstaben med Jonas Rönnqvist i spetsen AIK som kvartfinalmotståndare - och i stället för en lång slutspelsfest fick Luleå plötsligt begrunda ett snabbt uttåg.

Nu är SM-slutspelet historia och nu tar Luleå Hockey nya tag inför det som komma skall den kommande hösten/vintern.

Spelare som Elias Fälth, Topi Jaakola och Simon Hjalmarsson har lämnat truppen, men samtidigt ska inte minst de två nyförvärven och artisterna Linus Klasen och Kim Hirschovits nu höja temperaturen i Coop Arena. Kort och koncist: Luleå laddar för en snabb revansch.

Läs mer om Luleå Hockey på klubbens hemsida

Tidigare avsnitt i Hockeyligan.se:s nedräkning:

12-08-06 Hög tid att höja pulsen - först ut är Rögle BK
12-08-08 Nedräkningen fortsätter: Fokus på Timrå IK
12-08-10 Nedräkning del 3: Linköping jagar revansch
12-08-13 Nedräkning del 4: Växjö ska ta nästa steg
12-08-15 Nedräkningen fortsätter: MODO höjer ribban