Två kandidater till Årets räddning 2020/2021

28 december 2020 13:00

SHL:s målvakter har svarat för en mängd briljanta parader under säsongen och varje vecka kan besökarna på SHL.se rösta fram Veckans räddning. Nu har det blivit dags att ta ut två veckovinnare som går vidare att tävla om att bli Årets räddning i SHL 2020/2021.


Varje säsong koras Årets räddning i SHL. Uttagningar till den slutliga omröstningen, som äger rum i mars och april, sker under säsongens gång. De första två kandidaterna utsågs i november - Färjestads Henrik Haukeland och HV71:s Hugo Alnefelt.

Du hittar dessa och allt annat kring de snyggaste räddningarna här.

Nu har ytterligare två kandidater lagts till den listan. De två som går vidare att tävla om Årets räddning är Djurgårdens Mantas Armalis och Färjestads Henrik Haukeland, som därmed alltså redan har två räddningar vidare. Du ser räddningarna i spelaren ovan.

Kandidater till Årets räddning hittills:

Henrik Haukeland, Färjestad, mot Brynäs den 26 september
Hugo Alnefelt, HV71, mot Växjö den 29 oktober
Mantas Armalis, Djurgården, mot Brynäs den 24 november
Henrik Haukeland, Färjestad, mot Rögle den 15 december

Så går det till

– På måndagar tas de fem snyggaste räddningarna från föregående vecka ut och presenteras i ett videoklipp på SHL.se

– En omröstning startas på denna sidan och det är upp till er besökare att bestämma vilken räddning som är allra snyggast.

– Efter en veckas omröstning har vi en vinnare som tituleras Veckans räddning. Vinnaren presenteras på SHL.se.

– Sen inleds samma procedur igen med fem nya kandidater och en ny omröstning.

– Vid varje landslagsuppehåll tas två räddningar ut som går vidare till att tävla om Årets räddning. Efter grundserien har vi då åtta räddningar. Redaktionen kompletterar sedan med att ta ut fyra ytterligare räddningar som tidigare figurerat i omröstningarna så att vi totalt har tolv räddningar till slutspelet av Årets räddning. Den omröstningen sker under tiden som SM-slutspelet pågår.