Månadens spelare i november: Adam Tambellini

3 december 2021 14:55
Månadens spelare

Adam Tambellini är Månadens Spelare i november i SHL. 27-åringen fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som han skänker till Rögle BK:s flickverksamhet.


Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i november är Adam Tambellini.

Tambellini gör sin andra SHL-säsong med Rögle och kanadensaren är en stor anledningen till att Ängelholmslaget är med i tabelltoppen. Särskilt under november har 27-åringen gått starkt. Med sina nio fullträffar var han månadens målfarligaste spelare. Dessutom gjorde han fyra assist, vilket betyder att han gjorde 13 poäng på den gångna månadens åtta matcher.

Hur känns det att bli framröstad till Månadens Spelare?

– Det är häftigt och en ära. Jag gjorde några bra matcher i rad där och det är häftigt att få en utmärkelse från ligan.

Hur ser du på din och lagets inledning av säsongen?

– De senaste matcherna har vi kommit ifrån vårt spel lite grann. Men totalt sett har vi varit riktigt stabila. Jag gillar sättet vi tävlar på och spelar med pucken. Vi har kunnat kontrollera många matcher på det sättet. För egen del känns det bra. Jag har mycket kemi med Leon Bristedt och Dennis Everberg och det är väldigt roligt att spela med dem. Vårt powerplay har också varit bra och det gör att många har spelat bra.

Tambelli tilldelas nu Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey.

Vilket projekt ska pengarna gå till och varför har du valt det projektet?

– Jag vill ge 10 000 kronor till tjejhockeyn här i Rögle. Alla ska ha samma möjligheter att spela hockey och vill vi se till att det är så här i Rögle. Det är roligt att se och höra att det är fler och fler flickor som börjar spela hockey, och förhoppnings blir de ännu fler framöver.

Så röstade juryn

Adam Tambellini, Rögle, 20p
Patrik Karlkvist, Oskarshamn, 18p
Max Veronneau, Leksand, 17p
Oscar Engsund, Luleå, 15p
Lucas Ekeståhl-Jonsson, Rögle, 5p

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av: Hans Abrahamsson (Sportbladet), Johanna Dahlén (SportExpressen), Mats Einarsson (Svenska Spel), Johan Hemlin (SHL) samt Måns Karlsson (Hockeysverige).

Tidigare vinnare

September/oktober: Ryan Lasch, Frölunda

Mer om Månadens spelare hittar du här.