SHL Awards 2016 - Johan Holmqvist gjorde Årets räddning

4 maj 2016 21:02

Efter att omröstningen i finalen till Årets räddning avslutats står det klart att Karlskronas målvakt Johan Holmqvist gjorde Årets räddning i SHL 2015/2016.


Johan Holmqvist värvades till Karlskrona under säsongen efter att klubben haft målvaktsbekymmer. "Honkens" rutin och målvaktsspel skulle efter hand visa sig bli helt avgörande för Karlskronas säkrade kontrakt. Under sin tid i klubben hann han dessutom bjuda på en rad spektakulära räddningar.

Den svettigaste av dem alla, och räddningen som röstades fram som Årets räddning i SHL, kom i hemmamatchen mot Linköping den 6:e februari. Holmqvist hamnade till höger om sin stolpe och Linköpings måltjuv Broc Little gick runt kassen och skulle bara lägga in pucken i den öppna målburen. Men på något mirakulöst sätt hann Holmqvist över till andra sidan och stoppade pucken på mållinjen med sin klubba.

I slutspelet för Årets räddning inledde "Honkens" räddning mot Skellefteås Markus Svensson och efter en jämn och tät omröstning lyckades Holmqvist avancera till semifinal med 55 procent av rösterna.

I semifinalen väntade Färjestads Justin Pogge och även där skulle det bli tätt, men med 63 procent av rösterna tog sig Karlskronas veteran vidare till final.

Finalen blev ännu jämnare, men Holmqvist segrade med 55 procent av rösterna mot Luleås yngling Filip Gustavsson.