• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

SHL Awards 2016 - Lucas Carlsson gjorde Årets mål

4 maj 2016 21:04

Efter att omröstningen i finalen till Årets mål avslutats står det klart att Brynäs unga back Lucas Carlsson gjorde Årets mål i SHL 2015/2016.


Lucas Carlsson slog igenom med dunder och brak i SHL under säsongen och spelade till slut 35 matcher. Under de matcherna gjorde han nio poäng, varav fyra mål. Ett av målen, i hemmamötet med Örebro den 6:e februari, var ett mål utöver det vanliga.

Vid den vänstra tekningscirkeln i den egna zonen fick Carlsson pucken och satte fart. Genom mittzonen passerade han två Örebrospelare innan han äntrade den offensiva zonen. Väl där möter han en Örebroback och står för en fantastisk klubba skridsko innan han överlistar Julius Hudacek i kassen med ett rappt avslut.

Målet var otroligt vackert och röstades alltså av besökarna på SHL.se fram till Årets mål i SHL 2015/2016.

På sin väg fram till utmärkelsen ställdes Carlssons mål i kvartsfinal mot Färjestads Magnus Nygren. Där fick Carlsson 89 procent av rösterna. I semifinalen ställdes han mot fjolårets vinnare David Åslin, men Åslin kunde inte rå på Carlsson han heller utan Brynäs talang vann tämligen enkelt med 74 procent av rösterna.

I finalen mötte Carlsson Malmös dansk Frederik Storm och det var egentligen inget snack där heller. Carlsson fick 60 procent av rösterna och gjorde alltså Årets mål.