• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Veckans lineup från SHL.se!

29 oktober 2018 13:00
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalet - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Adam Werner, Färjestad (1)
Efter att Markus Svensson åkt på en skada mot Djurgården förra lördagen fick Adam Werner kliva fram som keeper för värmlänningarna. I sin första match från start, på hemmaplan, såg han till att Rögle endast fick in två puckar och följde sedan upp med karriärens första SHL-nolla under lördagen när Brynäs besegrades med 6-0.

Backar

Oscar Engsund, Luleå (2)
Oscar Engsund har imponerat för Luleå den senaste tiden. Han leder den interna poängligan för backar, tacklar mest av alla spelare i hela SHL och är topp tio i ligan i både blockade skott och i statistiken för plus/minus. En ledare på backplats och en viktig kugge i Luleås defensiv. Engsund har dessutom varit inne på tio av Luleås 33 mål.

Robin Press, Färjestad (1)
23-åringen skrev in sig i poängprotokollet för denna säsong under torsdagen när Färjestad fick besök av Rögle, och han gjorde det med besked - två mål och en assist. Dessutom följde Press upp med ytterligare en assist mot Brynäs. Samtliga poäng som backen svarat för hittills denna säsong kom alltså efter den gångna veckan.

Forwards

Rodrigo Abols, Örebro (1)
Örebro och Rodrigo Abols har gått som tåget den senaste veckan. Närkelaget kommer med två raka segrar, först mot Timrå med 5-1 och sedan följde de upp genom att besegra Skellefteå med 4-3. Under dessa två matcher svarade 22-åringen från Lettland för tre mål under sina knappa 14 minuters istid per match.

Joe Whitney, Linköping (1)
Under veckans tre matcher har serieledarna endast plockat tre poäng av nio möjliga, men en som varit glödhet för östgötarna är amerikanen Joe Whitney som svarat för fem poäng på dessa tre matcher, tre mål och två assist. 30-åringen leder Linköpings interna poängliga med 12 poäng och är femma i SHL:s poängliga.

Ryan Lasch, Frölunda (1)
Amerikanen har varit stekhet i veckan och har spottat in poäng för göteborgarna, elva poäng på de fyra senaste matcherna varav åtta under veckan som varit. 31-åringen är trea i SHL:s poängliga och har nådde under lördagen en milstolpe då han nu gjort 200 poäng i Frölundatröjan.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger spelaren blivit uttagen i Veckans lineup