Lista: 5 saker att hålla koll på inför lördagen

15 oktober 2021 15:00
I kikaren

Gårdagen bjöd på härlig hockeyunderhållning. Imorgon väntar ännu en full omgång och här följer fem saker att hålla ett extra öga på inför lördagen.


Max Veronneaus poängsvit

Han gick poänglös från de två första matcherna, men därefter har Max Veronneau exploderat. Han har gjort poäng i sju raka matcher och blickar vi tillbaka på de två senaste har det blivit sex poäng (4+2). Förlänger den 25-årige kanadensaren sin fina poängsvit mot Örebro?

Växjös powerplay

Smålandsrivalerna Oskarshamn och Växjö ställs mot varandra i morgon och något som blir viktigt för Oskarsham är att hålla sig från utvisningsbåset. Lakers är ligans näst bästa powerplaylag sett till säsongsinledningen (41,38 procent) och i de fyra senaste matcherna har laget gjort mål på sex av tolv numerära överlägen. Minst sagt imponerande siffror. I Richard Gynge har Lakers SHL:s målfarligaste spelare i numerärt överläge. Gynge har gjort fem mål i den spelformen.

Jhonas Enroth

En målvakt att hålla koll på, om han får förnyat förtroende från start, är Jhonas Enroth. Den meriterade 33-åringen har fått en smakstart på säsongen och formen ser ut att vara på uppåtgående. I de tre senaste matcherna som Enroth har stått har Örebro vunnit och i två av dessa matcher har Enroth spikat igen och räddat samtliga skott han har fått mot sig. För Örebro väntar match mot ett formstarkt Leksand.

Fortsätter Oskar Nilsson att INTE vara innne på mål bakåt?

Skellefteå har inlett säsongen starkt, särksilt defensivt. På nio matcher har de endast släppt in tolv mål. En som har extra imponerande siffror är backen Oskar Nilsson. Han snittar nästan 20 minuters istid på de nio matcher han har spelat och han har inte varit inne på något mål bakåt i spel fem mot fem. Han har däremot varit inne på elva mål framåt och med +11 toppar han plus/minus-statistiken i ligan. Skellefteå möter Malmö på bortaplan i morgon.

Jumbomötet

Visst, det har fortfarande inte ens gått en fjärdedel av säsongen, men det spelas en väldigt viktig match i NHC Arena klockan 18:00 i morgon. Då tar nämligen nästjumbon Timrå på sex poäng emot Djurgården, som har fem poäng. Timrå har fyra förluster i följd och Djurgården har sju raka nederlag. Med andra ord: Det är två lag som längtar efter en seger som möts i Timrå.