• Huvudsponsorer

Triss i nyförvärv för HV71

10 maj 2017 11:10

Forwardstrion Robin Figren, Sebastian Wännström och Victor Ejdsell ansluter till HV71 till den kommande säsongen. Det stod klart när HV71 hade presskonferens i Kinnarps Arena på onsdagsförmiddagen.


Robin Figren kommer närmast från Frölunda HC där han spelat de fyra senaste säsongerna och har vunnit både SM-guld och CHL med klubben.

– Robin passar in bra i vårt spel då han, liksom vi, gillar att spela en hockey med mycket fart. Han är en producerande forward som är en profil både på och utanför isen, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

Victor Ejdsell kommer närmast från BIK Karlskoga där han noterades för 57 poäng (25+32) på 50 matcher förra säsongen och vann med det hela poängligan i HockeyAllsvenskan.

– Victors fjolårssäsong i HockeyAllsvenskan har väl knappats undgått någon i hockeysverige. En center med alla verktyg för att bli hur bra som helst och vi är glada att Victor kommer att dra på sig HV-tröjan kommande säsong, säger Johan Hult.

Sebastian Wännström hade en riktigt fin start på förra säsongen i Rögle med 18 poäng (9+9) på 20 matcher innan han blev skadad för resten av säsongen. Nu är den 26-åringen återställd och

– I Sebastian får vi en oerhört skicklig forward med bra skott och fin skridskoåkning och som kommer bli en stor tillgång till vårt lag, säger Johan Hult.

Kontrakten med Figren, Ejdsell och Wännström är samtliga på två år.