• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Klassback till Djurgården - gjort över 500 NHL-matcher

7 januari 2019 09:55
Närbild på Jason Garrison i orange Edmontontröja, här i duell med en vitklädd Dallasspelare.
Nyförvärv

Två dagar innan julafton spelade Jason Garrison sin senaste NHL-match. Nu är den 34-årige backen presenterad av Djurgården, som hoppas ha kanadensaren spelklar i SHL så snabbt som möjligt.


Djurgården presenterade på måndagsmorgonen en riktigt tung värvning. Stockholmsklubben har gjort klart med Jason Garrison, mångårig NHL-stjärna med 555 matcher i ligan och 48 framträdanden i Stanley Cupslutspelet. Garrison ansluter närmast från Edmonton Oilers där han den 22:e december gjorde sin senaste match.

– Jason är en allsidig, erfaren back med cirka 500 NHL-matcher. Han är väldigt professionell i sina förberedelser och noggrann i sina beslut på isen, i såväl offensiva som defensiva spelmoment, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson till den egna hemsidan och utvecklar;

– Förutom sina spelmässiga egenskaper som back kommer han också att addera viktig erfarenhet till vårt lag. Vår förhoppning är att acklimatiseringen till SHL ska gå fort och att Jason under slutdelen av säsongen blir en ledande spelare för oss såväl på isen som i omklädningsrummet.

I NHL har Jason Garrison under hösten noterat 17 matcher och ett gjort mål. Den 34-årige kanadensaren har tillhört olika NHL-klubbar sedan 2009 och har hunnit avverka Florida Panthers, Vancouver Canucks, Tampa Bay Lightning, Vegas Golden Knights och nu senast alltså Edmonton Oilers. Avtalet med Djurgården löper över resterande säsong. Klubben meddelar att Garrison ansluter till laget snarast möjligt, men debuten dröjer några dagar.

– Målsättningen är att Jason flyger från Nordamerika på onsdag och landar i Sverige på torsdag. Han kommer inte att vara tillgänglig för spel på torsdag mot Skellefteå men om allt går som det ska så bör han kunna göra debut på lördag i samband med vår hemmamatch mot Linköping, förklarar Joakim Eriksson.