• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb

Forwarden åter i SHL - värvas till HV71

11 juli 2018 14:30
Nyförvärv

Andreas Thuresson är tillbaka i svensk hockey igen. Den tidigare Malmö- och Brynäsforwarden har skrivit på för två år hos HV71.


– Andreas är en hårt jobbande forward som är jobbig att möta. Han har de spetskvaliteter som vi sökt och är en pålitlig poänggörare. Dessutom har han fina ledaregenskaper och är en pådrivare i omklädningsrummet, kommenterar sportchefen Johan Hult nyförvärvet för HV71:s hemsida.

Det var inför föregående säsong som Andreas Thuresson lämnade svensk hockey för nya äventyr. Det senaste året har forwarden därför tillbringat i först KHL med Kunlun Red Star och senare i Schweiz som en Tigersspelare.

Innan dess har Thuresson varit en återkommande poänggörare i SHL, främst för Malmö Redhawks. Hans poängmässigt främsta SHL-säsong kom däremot 2013/2014 då han noterade 17 mål och 20 assist i Brynäs. Nu vänder alltså 30-årige Andreas Thuresson tillbaka till svensk mark, närmare bestämt till HV71 på ett tvåårskontrakt.

– Det känns väldigt skönt att få Kinnarps Arena som hemmaborg de kommande två åren. Jag vet hur svårt det är att vinna där som bortalag, för fansen är grymma och stödjer alltid "HV Blå", säger Thuresson till klubbens hemsida och fortsätter;

– Det känns också rätt att komma till ett lag som har så många starka karaktärer. En bra mix och ett mycket spännande lag.