• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan

Salmonsson återvänder till SHL - klar för Timrå IK

8 november 2018 17:30
Nyförvärv

Efter tre säsonger i tyska ligan är Johannes Salmonsson tillbaka på svensk mark igen. På torsdagseftermiddagen stod det klart att Timrå IK värvar den rivige forwarden för resten av säsongen.


Till säsongen 2015/2016 lämnade Johannes Salmonsson Linköping och SHL för spel i tyska ligan DEL. Efter två säsonger i Kölner Haie samt ytterligare en i konkurrenten Iserlohn Roosters, står det nu klart att den rivige forwarden återvänder till Sverige och SHL-spel igen, för att representera nykomlingen Timrå IK.

Medelpadingarna skrev tidigare i veckan om att Salmonsson provtränade med laget, men på torsdagseftermiddagen bekräftade klubben att 32-åringen skriver kontrakt för resten av säsongen.

– Jag tycker att Johannes har visat under veckan att han är bra tränad och inte har några känningar från sina tidigare problem. Hans fart och hårda jobb tror jag kommer att bli väldigt nyttig i vår offensiv, kommenterade sportchefen Kent Norberg till Timrås hemsida.

Salmonsson har 449 SHL-matcher (slutspel inräknat) på sitt CV och har förutom Linköping även spelat i AIK, Rögle, Brynäs, Almtuna och Djurgården.

– Jag tycker det känns superkul. Det är ett riktigt härligt gäng med ett bra driv och entusiasm här i Timrå och det ska bli kul att få vara med och etablera Timrå i SHL tillsammans med alla här. Jag ska bidra med fart och ett stenhårt jobb i alla byten. Sen så ska man nog få till en och annan skön dragning också, sade huvudpersonen Salmonsson själv.

Salmonssons kontrakt sträcker sig säsongen ut och väntad debut ser ut att ske i tisdagens match mot Djurgården.