• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Salmonsson återvänder till SHL - klar för Timrå IK

8 november 2018 17:30
Nyförvärv

Efter tre säsonger i tyska ligan är Johannes Salmonsson tillbaka på svensk mark igen. På torsdagseftermiddagen stod det klart att Timrå IK värvar den rivige forwarden för resten av säsongen.


Till säsongen 2015/2016 lämnade Johannes Salmonsson Linköping och SHL för spel i tyska ligan DEL. Efter två säsonger i Kölner Haie samt ytterligare en i konkurrenten Iserlohn Roosters, står det nu klart att den rivige forwarden återvänder till Sverige och SHL-spel igen, för att representera nykomlingen Timrå IK.

Medelpadingarna skrev tidigare i veckan om att Salmonsson provtränade med laget, men på torsdagseftermiddagen bekräftade klubben att 32-åringen skriver kontrakt för resten av säsongen.

– Jag tycker att Johannes har visat under veckan att han är bra tränad och inte har några känningar från sina tidigare problem. Hans fart och hårda jobb tror jag kommer att bli väldigt nyttig i vår offensiv, kommenterade sportchefen Kent Norberg till Timrås hemsida.

Salmonsson har 449 SHL-matcher (slutspel inräknat) på sitt CV och har förutom Linköping även spelat i AIK, Rögle, Brynäs, Almtuna och Djurgården.

– Jag tycker det känns superkul. Det är ett riktigt härligt gäng med ett bra driv och entusiasm här i Timrå och det ska bli kul att få vara med och etablera Timrå i SHL tillsammans med alla här. Jag ska bidra med fart och ett stenhårt jobb i alla byten. Sen så ska man nog få till en och annan skön dragning också, sade huvudpersonen Salmonsson själv.

Salmonssons kontrakt sträcker sig säsongen ut och väntad debut ser ut att ske i tisdagens match mot Djurgården.