Sagt om Frölundas SM-guld

25 april 2016 15:00

Frölunda vann SM-guldet efter en fantastisk säsong. Nu stämmer media, spelare, ledare och andra profiler in i hyllningskören.


Ted Brithén HV71:
"Grattis Frölunda till SM-Guldet! Välförtjänt efter en stabil säsong rakt igenom och ett riktigt bra slutspel med rolig hockey att titta på!".

Per Mårtensson, NWT:
"Mycket välförtjänt. Frölunda var klart bästa laget i finalserien. Föreningens långsiktiga och proffsiga arbete mot guldet imponerar. Ett tronskifte och troligen början på en ny dynasti".

Daniel Enestubbe, Smålandsposten:
"Med hjälp av Mats Grauers hårda med ödmjuka ordförandehand lyckades Frölunda inte bara gå från minus till plus. Man skapade också en klubb med sundare värderingar, anställde en tränare med en spelfilosofi som bygger på fart, underhållning och ständig utveckling, under överinseende av en pudelklok GM i form av Christian Lechtaler. Frölunda har genom denna lyckade reform lyckats vända en kapsejsande skuta och skaffat sig slagläge även inför kommande säsonger".

Sanny Lindström, C More:
"Frölundas resa de gjort sedan Roger Rönnberg tog över för tre år sedan är imponerande. Tagit steg för steg varje säsong. Det som imponerar mest på mig är sättet de utvecklar sina spelare på. Samtliga spelare i truppen har blivit bättre under säsongen. Det tyder på att Frölunda hittat en metod som kommer ge både kort och långsiktig framgång".

Henrik Eriksson, Djurgården Hockey:
"Frölunda visade sig vara bäst när det gäller 4-1 i matcher mot Skellefteå imponerar. Grattis!"

Jimmy Stålnacke, NSD:
"CHL-mästare, tvåa i grundserien och nu SM-guld. Det är ingen slump att Frölunda fick lyfta Le Mat-pokalen under söndagen, utan man har varit Sveriges bästa lag sett över hela säsongen. Dessutom har man tagit sig till Götaplatsen med ett bländade spel: Fart, finess, teknik, glädje och effektivitet har blandats med taktik, en stabil defensiv, hårt jobb och ett spel som har varit som bäst när det gällde som mest."

Tommy Åström, C More:
"Frölunda står för en offensiv, positiv ishockey som förhoppningsvis kan smitta av sig på hela hockeysverige!"

Henrik Hetta, Malmö Redhawks:
"CHL och SM-guld samma säsong, imponerande och bara att gratulera."

Fredrik Standár, Jönköpings-Posten:
"Roger Rönnberg fick utdelning för allt sitt slit. Ett långsiktigt jobb gav guldet Göteborg har väntat på i elva år. Klubben har visat att det krävs att ha två riktigt bra målvakter för att nå hela vägen, ungdomarna har tagit chansen och Joel Lundqvist har kanske aldrig varit i så bra form. Kryddat med ett par importer har Frölunda varit Sveriges bästa lag säsongen 2015/2016. Grattis från Jönköping!"

Björn Hellkvist, Malmö Redhawks:
"Stort grattis till det bäst tränade, bäst byggda och bäst coachade laget. Dessutom kryddat med hög individuell skicklighet och ett uppoffrande försvarsspel. Ett tänk över tre år har gett en modern ishockey när den är som bäst!"

Anders Lindblad, SvD:
"Klubbens fjärde SM-guld (1965, 2003, 2005 och 2016) kom efter 4–1 i matcher mot Skellefteå. Och tre raka segrar på bortais säger allt: Frölunda är utan tvekan bäst i Sverige."

Tomas Ros, Aftonbladet:
"Frölunda var bäst när det gällde. Kunde komma till match med två bra målvakter, som exempelvis Skellefteå inte kunde. Gillar också Frölundas offensiv med många tekniska och spelskickliga spelare som Lasch, Johnson, Lehkonen och Sundström."

Henrik Löwdahl, Örebro Hockey: "Ett stort grattis till det välförtjänta guldet. Spelat en modern konstruktiv ishockey med skickliga spelare på alla positioner!"

Magnus Nygren, Färjestad BK:
"Klart bästa laget denna säsong. Hade spelare som klev fram när det gällde som mest, väntade och oväntade. Joel, en stor ledare som bar laget framåt. Stort grattis, välförtjänt!"

Björn Skarpsvärd, Sydöstran:
"Grattis Frölunda! En väl avvägd säsong med guld i CHL och som sedan kryddades med ett välförtjänt SM-guld. Ett formtapp kom lägligt i slutet av grundserien. Sedan visar det sig att bra målvakter gör skillnad. Det har vi sett i flera matcher den här säsongen i olika drabbningar. Johan Gustafsson och Lasse Johansson fick vågskålen att tippa över till Frölundas fördel den här guldsäsongen!

Mattias Ek, Expressen:
"Det krävs enormt mycket för att besegra seriesegrande Skellefteå som leder utvecklingen i vårt hockeyland. Och Frölunda har i slutspelet 2016 skakat fram precis allt det som behövs. Med det bästa målvaktsparet, det tätaste försvaret, de snabbaste, skickligaste och effektivaste forwardsspelarna har Frölunda vunnit SM-guld. Klubben och coachen Roger Rönnberg har gjort ett suveränt jobb."

Johan Edlund, TV4: "Först av allt, stort grattis till Frölunda som var värdig vinnare. Frölunda lyckades pricka formen perfekt och spelade som bäst i finalserien. Stjärnorna, Lasch, Lehkonen, Sundström och Lundqvist var på topp men även de mindre profilerade spelarna, Persson, Lauridsen och Crabb, höjde sin nivå. Det gjorde skillnad. Imponerad av Frölundas offensiv som har spets men även defensiven var urstabil. Sen hade Frölunda också dom bästa målvakterna. Det hade varit skoj att se Skellefteå med en frisk Markus Svensson i mål-då tror jag inte Frölunda vunnit med 4-1 i matcher. Jag tycker att finalserien bjöd på hockey på mycket hög nivå. Det var en njutning att följa den på nära nivå. Tycker också att Skellefteå förtjänar beröm efter en stark säsong."

Magnus Johansson, mästare med Frölunda 2003:
"Frölunda har gjort det mycket bra hela säsongen och känns som väldigt värdiga vinnare. Bilderna från firandet i Göteborg gör att mina egna fina minnen från guldet 2003 gör sig påminda."

Tomi Kallio, mästare med Frölunda 2003 och 2005:
"Grattis Frölunda, ni var värdiga guldet. Jag är väldigt imponerad av sättet Frölunda vann, 4-1 mot ett sådant maskineri som Skellefteå. Nu är det dags att festa och njuta, för enligt mig finns det ingen bättre stad att vinna i än Göteborg."

Niklas Andersson, mästare med Frölunda 2003 och 2005:
"Jag tyckte väl att det först och främst var kul att två spelande lag gick till final. En stor eloge till Skellefteå i det här, men Frölunda har spelat en underhållande och energirik hockey hela året så jag tycker det är välförtjänt. Hela laget har tagit sina roller, men jag måste säga att målvaktsspelet har varit en nyckel. Lasse har haft en fantastisk säsong och tagit jättekliv och det är jätteviktigt med en bra målvakt i ett slutspel. Det är fruktansvärt imponerande när Johan Gustafsson går in efter Lasses skada och spelar som han gör."