Daniel Brodin byter Brynäs mot Djurgården

20 mars 2015 12:56

Forwarden Daniel Brodin spelar nästa säsong i Djurgården Hockey, en klubb han tidigare representerat. Senast spelade Brodin i Brynäs och kontraktet med Djurgården är skrivet för tre år.


Daniel Brodin ingick i Djurgårdens framgångsrika lag som 2010 spelade SM-final mot HV71. Han spelade ytterligare två säsonger i klubben innan flyttlasset gick till Ässät i den finska ligan.

Senast har Brodin spelat två säsonger i Brynäs men kommer till nästa säsong alltså tillbaka till Djurgården. Han har skrivit ett treårskontrakt med stockholmarna och klubbens vice VD K-G Stoppel är mycket nöjd över sitt nyförvärv:

– Vi är grymt glada över att Daniel är tillbaka, inte bara för att han har spelat för oss tidigare utan också för att han har de ingredienserna i sitt spel som kommer att tillföra oss mycket. Jag tänker främst på Daniels starka skridskoåkning, fysiska spel och hans styrkor kring motståndarmålet.

25-årige Brodin säger själv att djurgårdspubliken kommer att få se samma spelartyp som senast han var i klubben.

– Bara för att jag gjort fler mål kommer jag inte att sluta tacklas. Jag ska göra det jag är bra på, som att ge energi till laget och åka mycket skridskor, säger han till Djurgårdens hemsida.

Djurgården ser över sin spelartrupp inför kommande säsong och har också meddelat att Michael Holmqvist, Sebastian Lauritzen, Markus Nordlund och den assisterande tränaren Tony Zabel inte kommer att finnas med i laget.