• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt

Bedömningar - spelarnas säkerhet

13 september 2016 15:30
Spelarnas säkerhet

Under sommaren har SHL:s sportchef Johan Hemlin och domarchef Peter Andersson besökt samtliga klubbar för att prata om spelarnas säkerhet. Med sig har man haft ett digert utbildningsmaterial, bland annat den här filmen som avhandlar bedömningar och nivåer.


Samtliga spelare har varit kallade i samband med besöken hos klubbarna. Syftet har varit att förklara hur man från SHL:s sida ser på tacklingar och andra situationer som äventyrar spelarnas säkerhet. Vi har tidigare under försäsongen berättat om besöken hos klubbarna där bland annat den här filmen använts. SHL:s sportchef Johan Hemlin tycker det är ett naturligt steg att också dela filmen till allmänheten.

– Vi har velat vänta tills alla klubbar har fått se den, men nu när det är gjort vill vi att alla ska få ta del av den. Vi hoppas att den uppskattas och ökar förståelsen för hur vi ser på olika situationer, säger han.

Som vi tidigare berättat införs under året också nya rutiner för anmälningar till, och beslut från, disciplinnämnden som ska skynda på processen.