Veckans lineup från SHL.se!

10 december 2018 13:00
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalen - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Markus Svensson, Färjestad (2)

Trots att Färjestad endast gjorde två mål på två matcher under den gångna veckan plockade värmlänningarna full pott - och en huvudsaklig faktor till den bedriften var Markus Svenssons strålande insatser. Burväktaren spikade igen mot båda topplagen Luleå och Linköping i Karlstadslagets 1-0-segrar - och återfinns därmed i Veckans lineup för andra gången den här säsongen.

Backar

Kristofer Berglund, HV71 (1)

Med sina tre assist i back-to-back-mötena med Mora blev Kristofer Berglund förra veckans poängstarkaste back. HV71 sköljde över dalalaget med tennissiffror hemma i Kinnarps Arena - där Berglund noterades för två målgivande passningar - och i efterföljande returmatch i Jalas Arena, som slutade i en uddamålsförlust, var han återigen framme på Jönköpingslagets enda mål.

Johan Ivarsson, Färjestad (1)

Utöver Färjestadsmålvakten Svensson återfinns även backen Johan Ivarsson i Veckans lineup. Backen var en solid pjäs i värmlänningarnas starka defensiv och delade ut flest tacklingar under den gångna veckan - nio stycken. Dessutom noterades Ivarsson även för en assist till ett av Karlstadslagets två mål.

Forwards

Aaron Palushaj, Örebro (1)

Örebros stekhete amerikan, Aaron Palushaj, blev förra veckans poängbäste spelare. Forwarden gjorde två mål och två assist - när Örebro bland annat körde över Frölunda med 7-1 hemma i Behrn Arena på torsdagen. Palushaj återfinns som tvåa i SHL:s totala poängliga när vi kliver in i säsongens andra landslagsuppehåll.

Jack Connolly, Luleå (2)

Jack Connolly är spelaren som har gjort flest matchavgörande mål i SHL den här säsongen. Mot Djurgården på lördagen kom det sjunde för amerikanen som med sina två mål var en stor anledning till att norrbottningarna återerövrade förstaplatsen efter att ha besegrat Djurgården med 4-1.

Daniel Mannberg, Brynäs (1)

Brynäsforwarden Daniel Mannberg väntade på sitt första mål för säsongen inför lördagens kamp mot Timrå. Väl då skulle dock målnollan spräckas - och det rejält. 25-åringen hängde in tre baljor och noterades därmed för ett hattrick, när Gävlelaget besegrade medelpadningarna med 5-1 hemma i Gavlerinken.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.