20 frågor med Dennis Hildeby

12 april 2022 13:00
20 frågor

Dennis Hildeby har gjort det bra under sin första SHL-säsong och belönades nyligen med ett nytt tvåårskontrakt med Färjestad. Nu ska vi lära känna den 20-årige målvakten bättre med hjälp med 20 frågor. Här berättar han att han gärna äter krögarpytt till frukost, varför han har tagit hjälp av mental coach samt vad han hade gjort om han vann en miljon kronor.


1. Om du får plocka en egenskap från en annan SHL-målvakt, vad hade du valt?

– Dominik Furch skägg.

2. Vilken styrkeövning tycker du är roligast respektive tråkigast?

– Roligast är när vi kör beachkomplex. Då brukar vi köra biceps- och tricepspump. Djupa utfallssteg i sidled är tråkigast. Det gör så jäkla ont.

3. Vilka rutiner har du en matchdag?

– Jag tar min lilla nap på eftermiddagen och brukar köra samma värmning utanför isen. Jag har en spellista jag lyssnar på varje gång. Annars är det mest att försöka bomba sig själv med positiva tankar.

4. Vilka låtar har du på den spellistan?

– Jag kan de inte ens. De är så gamla, haha. Jag plockade ihop den när jag spelade i U16. Det är någon Eminemlåt i alla fall.

5. Om du inte var hockeyspelare vad hade du jobbat med då?

– Jag vill säga att jag skulle ha gett proffsfotbollen en chans, men jag vet inte om det hade gått lika bra. Jag var inne på snickare när jag var yngre. Det är möjligt att det hade blivit något där.

6. Var du en talang i fotboll?

– Jag var en arbetshäst. Jag sprang mest och var tuff i närkamperna.

7. Om du skulle vara med i ett tv-program. Vilket skulle du välja?

– Det skulle vara gött att vara med i Nyhetsmorgon och skrapa en trisslott. Skrapa hem en miljon kanske.

8. Vad hade du gjort om du vann en miljon kronor?

– Jag hade lyxat till min vardag lite, men jag hade inte velat spendera allt. Jag hade väl försökt spara eller investera det på något smart sätt.

9. Hur är du på att laga mat?

– Jag gör inte så avancerade grejer. Jag har inte testat min potential skulle jag säga. Det svåraste jag har gjort är hamburgare. Sådana som bara är att steka på.

10. Tror du att du får i dig alla näringsämnen du behöver?

– Jag äter bra mat på restaurangen på hallen och försöker plocka med mig någon låda efter match, så jag får i mig något annat. Men det blir mycket krögarpytt. Det är en go to.

11. Har du någon tanke om att testa och se vilken potential du har som kock?

– Jag har fått den tanken många gånger, att det skulle vara kul att kunna laga något gott eller mer avancerat, men alltid är det något som får mig att inte att göra det, haha. Nu har jag ett jäkligt dåligt kök. Jag brukar skylla på det. Det kanske blir mer matlagning framöver.

12. Vilken är din största motgång?

– Jag opererade mig nyligen, men jag vet inte om jag skulle säga att det var en motgång. Jag hade det tufft andra året i J18 när jag blev uppflyttad till J20-laget. Det var lite tufft.

13. På vilket sätt?

– Laget spelade inte så bra och jag la lite mycket press på mig. Då gick det ännu sämre. Det blev tråkigt att leva nästan. Då fick jag hjälp av mental coach och efter det började det gå bättre.

14. Det låter som att hockeyn påverkade dig väldigt mycket som person då. Är det likadant nu?

– Tyvärr kan hockeyn påverka min vardag lite för mycket, men jag tycker att det har blivit bättre. Förut var mitt humör bara baserat på hur det gick för mig på träningar och matcher. Det har utvecklats lite ändå.

15. Är det tack den mentale coachen?

– Det skulle jag säga. Johan Larsson heter han och han fick mig att tänka lite annorlunda

16. Hur länge kan en sämre match från dig sitta i nu?

– Linköping hemma kan vi ta som exempel. Då gick det inte som jag ville. Då kändes det skit efter, men jag kunde ändå släppa det rätt snabbt. Det hängde såklart kvar i bakhuvudet till nästa träning, där jag kunde visa att jag faktiskt är en bra målvakt. Jag fick mycket hjälp från gubbarna i laget

17. Kan du berätta något som väldigt få vet om dig?

– Jag käkar mat till frukost. Jag käkar aldrig traditionell frukost som gröt eller mackor. Utan jag brukar ta något som många andra käkar till middag.

18. Hur kommer det sig?

– Klart man blir mätt av en bra vanlig frukost, men en sådan tar längre tid än att steka krögarpytt och tre ägg. Det tar tio minuter. Det har mest med mättnad att göra. Jag hatar att vara hungrig.

19. Snittar du krögarpytt en gång per dag?

– Haha. Det blir det nog, tyvärr.

20. Vilken film har du sett flest gånger?

– Det är någon Adam Sandler-film garanterat. Det står mellan Happy Gilmore, Min låtsasfru och Grown ups.