• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov

Linköping gör klart med amerikan: "Ledande spelare"

11 juli 2018 08:15
Nyförvärv

Joe Whitney har skrivit på för spel i SHL. Den tidigare New Jersey Devilsforwarden ansluter till Linköping, där han blir lagkamrat med två landsmän.


På tisdagskvällen blev det klart att Linköping värvar Joe Whitney. Den 30-årige amerikanen har skrivit på ett tvåårigt avtal med SHL-klubben. Närmast kommer Whitney från tre säsonger i AHL, men innan dess har det blivit totalt fem NHL-matcher och ett mål för New Jersey Devils.

– Jag är väldigt exalterad över att åka över till Sverige tillsammans med min familj. Jag har spelat med många svenskar i USA och de har alla varit väldigt bra människor, så jag ser verkligen fram emot att vara en del av den kulturen, berättar Joe Whitney i en presentation på LHC:s hemsida.

Sedan tidigare är han bekant med två av sina blivande lagkamrater - landsmännen Broc Little och Chad Billins. Whitney avslöjar att Little var en faktor till att det faktiskt blev Linköping.

Poängmässigt har forwarden fina säsonger bakom sig, där den bästa noteringen kom 2014/2015 med 23 mål och 37 assist på 66 spelade matcher. Linköping skriver att Joe Whitney väntar tillökning med familjen tidigt i augusti. Efter det kommer nyförvärvet att landa på svensk mark och ansluta till den övriga spelartruppen.

– Joe är väldigt spelskicklig och har sina främsta kvaliteter i det offensiva spelet. Vi ser en ledande spelare i Joe, inte bara spelmässigt utan även i omklädningsrummet. Han har haft flera kaptensuppdrag genom karriären och vårt intryck av honom som person är väldigt bra, kommenterar Linköpings General Manager Fredrik Emvall.